Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor het eerst onderzocht wat een bouwvakker leest.

Utrecht, 8 december 2006

Drie studenten van de Hogechool Utrecht onderzoeken momenteel hoe bouwvakkers zich informeren over actualiteiten en vakgerichte ontwikkelingen. Op www.watleestdebouw.nl kunnen bouwvakkers deze maand een korte vragenlijst invullen. De resultaten van het onderzoek moeten duidelijk maken welke kanalen bouwvakkers gebruiken om bij te blijven op hun vakgebied. Om deelname te stimuleren zijn er vijf klusbonnen te winnen van ¤100.

In de bouw is er veel onderzoeksinformatie beschikbaar over de bedrijfstak, vooral op het gebied van economie, organisatie en techniek (proces en ict). Deze is vooral gericht op het management. Er is echter geen (onderzoeks)informatie beschikbaar over de kanalen die bouwvakkers gebruiken om bij te blijven op hun vakgebied. Deze informatie is interessant voor werkgevers, vakorganisaties, maar bijvoorbeeld ook voor toeleveranciers, omdat bouwvakkers ook invloed hebben op aankoopbeslissingen.

Er zijn 250 vakmedia in Nederland en een groot aantal gespecialiseerde websites, zoals portals. Daarnaast zijn er talloze interne media, van personeelsblad tot intranet. Van de externe media zijn er maar weinig die bouwvakkers bereiken. De vraag of en zo ja wat zij lezen, staat in dit onderzoek centraal. De wijze van kennisvergaring van deze doelgroep, hun (vak)mediagebruik, het internetaanbod product- en technisch nieuws, de (soorten) opinieleiders en beïnvloeders worden onderzocht.

De resultaten zijn bekend in januari. Het onderzoek wordt uitgevoerd door drie studenten van Scompany, dat onderdeel uitmaakt van de studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht.

Op de website www.watleestdebouw.nl kunnen bouwvakkers een enquête invullen. De enquête bestaat uit vijftien vragen, zodat men maximaal vijf minuten bezig is met het invullen hiervan.

Voor nadere informatie:

Sophie Hoyng
Matthijs Kortlever
Annemieke de Roos

Scompany 2.7
Padualaan 99
3584 CH Utrecht
Postbus 8611, 3503 RP Utrecht

T: 030 219 32 58
F: 030 219 34 84
scompany2.7@hu.nl

Bereikbaar:
Ma t/m do: 09.00 - 16.00 uur
Vrij 09.00 - 13.00 uur