Politieberichten Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht, 08-12-2006

Jongens aangehouden

BILTHOVEN Twee 14-jarige jongens uit Bilthoven zijn donderdag 7 december omstreeks 14.55 uur aangehouden op verdenking van brandstichting. Hierdoor raakte een lift aan de Kwinkerlier beschadigd.

Personeel van een nabijgelegen winkel zag kans de brand te blussen. Uit onderzoek bleek dat een brandende fles gevuld met brandbare vloeistof in de lift was gegooid. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden

DE BILT Een 27-jarige vrouw uit Bilthoven is donderdag 7 december aangehouden. De vrouw wordt verdacht van gepleegde diefstal uit een winkel aan de Hessenweg op jl. 28 september.

Personeel van de winkel herkende de vrouw van de toen opgenomen camerabeelden en waarvan fotos waren gemaakt. De vrouw werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het bureau.

Controle snelheid

DE BILT Bij een snelheidscontrole donderdag 7 december tussen 09.30 en 12.00 uur op de Soestdijkseweg zuid passeerden 144 bestuurders de radar. 72 Bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 kilometer per uur.

Bestuurder onder invloed betrapt

ZEIST Een 50-jarige automobilist uit Zeist is vrijdag 8 december omstreeks 00.45 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Controleurs van een vervoersbedrijf zagen de Zeistenaar slingerend rijden over De Dreef waarbij hij zelfs op de verkeerde weghelft terecht kwam en zij schakelden de politie in. Zij besloten de auto te volgen en zagen dat de Zeistenaar op de Kromme Rijnlaan tot twee keer tegen de trottoirband reed, de macht over het stuur verloor en tot stilstand kwam. De Zeistenaar werd aangesproken door de controleurs en kort daarna aangehouden door de politie.

Op het bureau bleek dat de man na de ademanalyse 870 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden

ZEIST Een 28-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is donderdag 7 december omstreeks 19.40 uur aangehouden op de Korte Steynlaan.

De man wordt verdacht van mishandeling van twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Zeist. De verdachte zou de meisjes aan hun haren getrokken hebben en een klap in hun gezicht hebben gegeven. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.