Verkeershandhaving


Blowen achter het stuur niet rustgevend

8 december 2006

Een 26-jarige bestuurder uit Capelle aan den IJssel is door de verkeerspolitie van het KLPD bekeurd voor het rijden onder invloed van drugs. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en de politie stuurt een mededeling aan het CBR, divisie vorderingen. Deze mededeling kan leiden tot het ongeldig verklaren van het rijbewijs.

Agressief rijgedrag
De bestuurder werd gesignaleerd door een agent van politie Haaglanden in zijn vrije tijd. De agent zag de bestuurder rijden terwijl hij een joint rookte. De man reed zeer agressief en hinderde daarbij andere weggebruikers. Korte tijd later zag de Verkeerspolitie de man rijden en hield hem staande. Hij ontkende in eerste instantie te hebben geblowd, maar in een asbakje in de deur lag een gedeeltelijk opgerookte joint. Onderzoek aan de kleding leverde een zakje weed op van ongeveer één gram.

Bloedproef
De bestuurder is aangehouden en onderging op het bureau te Leiderdorp een bloedproef. Onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut moet uitwijzen of hij onder invloed van drugs heeft gereden.