Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 49

(08-12-2006) Bekendmakingen Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- A. Reedijk voor het uitbreiden van de woning op het perceel Mookhoek 52a te Strijen (ontvangen 30 november 2006).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen het verzoek om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening voor: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan aan:

- H.R. van den Berg voor het plaatsen van een damwand/keerwand op het perceel Fruitgaard 10 te Strijen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 11 december 2006 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231).

Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Ingekomen kapaanvragen:

- M.R. v.d. Giessen, Kerkstraat 11a te Strijen voor het kappen van 1 populier op de locatie Kerkstraat 11a te Strijen (ingekomen op 24 november 2006);

- C. Verschoor, Walewegje 10 te Strijen voor het kappen van 1 beukenboom en 1 berkenboom op de locatie Walewegje 10 te Strijen (ingekomen op 5 december 2006).

Deze aanvragen liggen vanaf de ingekomen datum twee weken ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen. Een ieder wordt ge¬du¬rende de ter inzage termijn in de ge¬legen¬heid gesteld om een zienswijze in te dienen. Schriftelijke ziens¬wijzen kunt u zenden aan het college van burgemeester en wet¬houders, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u een afspraak maken met de bureau Bestuursondersteuning. Na afloop van de ter inzage termijn zal het college van burgemeester en wethouders - met in acht name van de ingekomen zienswijzen - een definitief besluit nemen.

Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Strijen: De gemeenteraad van Strijen heeft op 28 november 2006 de volgende verordening vastgesteld.
Per 1 januari 2007 wordt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. Met de invoering van de Wmo vervalt de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten en komen een aantal Awbz onderdelen ter uitvoering naar de gemeente. Een van de onderdelen is de hulp bij het huishouden.
De Wmo geeft aan dat de gemeente over de individuele voorzieningen regels stelt bij verordening. In de "verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Strijen" zijn deze individuele voorzieningen (voormalige voorzieningen gehandicapten en hulp bij het huishouden) beschreven, is aangegeven hoe het persoonsgebonden budget wordt vorm gegeven en hoe de eigen bijdrage voor de hulp bij het huishouden wordt bepaald.

De Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Strijen ligt vanaf heden, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, voor een ieder kosteloos ter inzage. Tegen betaling van de kosten is een afschrift van de verordening verkrijg¬baar. Ook is de verordening te raadplegen op onze website: www.strijen.nl.

Wet milieubeheer:
De directeur van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid maakt ingevolge artikel 8.41, vierde lid, van de Wet milieubeheer het volgende bekend. In de afgelopen periode zijn meldingen van de daarbij aangegeven besluiten ingediend op:

- 20 september 2006 door AA Service & onderhoud / Breezain Ned. ingevolge artikel 6 van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor het uitbreiden of wijzigen van de inrichting gelegen aan Christiaan Huygensstraat 36 A te Strijen;

- 17 augustus 2006 door Tuinderij de Zandheuvel ingevolge artikel 6 van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer voor het uitbreiden of wijzigen van de inrichting gelegen aan Ritselaarsdijk 12 te Strijen;
De meldingen en andere ter zake zijnde stukken liggen van 11 december 2006 tot en met
8 januari 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen. De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15.30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Indien daaraan behoefte bestaat kunnen telefonisch inlichtingen worden ingewonnen bij de Milieudienst Zuid-Holland Zuid tel.nr. 078 - 648 05 00.
De directeur voornoemd vestigt er de aandacht op dat deze kennisgeving uitsluitend een informatief karakter heeft.

Dordrecht, 8 december 2006
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid.

Algemene Wet Bestuursrecht Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- B.E. van der Giessen-Mook voor het plaatsen van verplaatsbare paardenstallen op het perceel Oudendijk 62 te Strijen (verzonden 7 december 2006).

Sloopmelding verleend aan:

- Gemeente Strijen voor het slopen van een fietsenberging op het perceel Kreekstraat 1 te Strijen (verzonden 7 december 2006).

Een vergunning voor het houden van een evenement verleend aan:
- V.V. Strijen, p/a Spui 28 te Strijen voor het houden van een openluchtconcert van de band "Golden Earring" op 16 juni 2007 op het sportterrein te Strijen (verzonden 6 december 2006).

Een ontheffing voor het gebruik van muziek verleend aan:
- V.V. Strijen, p/a Spui 28 te Strijen voor het ten gehore brengen van muziek op het sportterrein te Strijen op 16 juni 2007 van 18.00 uur tot 23.55 uur, ten behoeve van een openluchtconcert van de band "Golden Earring" (verzonden 6 december 2006).

Een vergunning voor het innemen van een standplaats verleend aan:
- V.V. Strijen, p/a Spui 28 te Strijen voor het verkopen van snacks op 16 juni 2007 op het sportterrein te Strijen (verzonden 6 december 2006).

Een vergunning voor het plaatsen van driehoeksborden verleend aan:
- V.V. Strijen, p/a Spui 28 te Strijen voor het plaatsen van 15 aankondigingsborden in de gemeente Strijen in week 22, 23 en 24 ten behoeve van de aankondiging van "Golden Earring Open Air op 16 juni 2007" (verzonden 6 december 2006).

Verkeersbesluiten:
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om op 16 juni 2007 vanaf 18.00 uur tot 01.00 uur zondag 17 juni 2007 ten behoeve van het openluchtconcert van de "Golden Earring"de volgende maatregelen te treffen:

- Het instellen van een parkeerverbod in de Oranjestraat aan beide zijden tussen de Trambaan en het Stockholmplein.
- Het parkeerverbod in de Handelstraat op te heffen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om op 16 juni 2007 vanaf 11.00 uur tot 01.00 uur 17 juni 2007 het parkeerterrein voor het Dorpshuis (Apollolaan) te Strijen af te sluiten voor het verkeer.

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.