Politie Groningen

Vrijdag 8 december 2006

Provincie Groningen, 08-12-2006

Scheemda: man maakt val van acht meter

Een medewerker van een bedrijf aan de Haven Noordzijde is donderdagmiddag licht gewond geraakt. De man uit Winschoten (leeftijd onbekend) was bezig het dak te repareren toen hij in een gat stapte. Hij viel acht meter naar beneden op een betonnen vloer. Ook de traumaheli kwam ter plaatse. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek het letsel gezien zijn val mee te vallen. Hij had een gat in zijn hoofd, een hersenschudding en diverse zware kneuzingen.

Stadskanaal: man kijkt te diep in glaasje

Een 39-jarige automobilist uit Stadskanaal is donderdagnacht in de Stationsstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Een controle wees uit dat hij onder invloed reed. Op het bureau bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten/Veendam: verlichtingscontrole

De politie heeft donderdagavond op de Beertsterweg in Winschoten en de Kerkstraat in Veendam een verlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen twaalf fietsers hiervoor een bekeuring. Eén persoon had geen geldig identiteitsbewijs bij zich en kreeg ook hiervoor een bon. Een bromfietser viel door de mand, omdat hij geen kentekenplaat voerde en de bromfiets te veel vermogen had.

Vledderveen: politie zoekt betrokkene aanrijding

De politie is op zoek naar een automobilist die betrokken is geweest bij een aanrijding op zaterdag 2 december omstreeks 17.30 uur. Een getuige meldde dat hij op de Waterschapsweg in Vledderveen een automobilist over de weg had zien slingeren. De automobilist belandde op de andere weghelft en raakte toen een andere auto met aanhangwagen. De veroorzaker reed na de aanrijding door. De getuige heeft deze auto gevolgd en de politie gebeld. De politie kon de 56-jarige automobilist uit Sellingen vervolgens aanhouden. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,2 promille alcohol. De politie wil nu graag in contact komen met de andere automobilist die daar met een aanhanger reed. Hij of zij kan zich melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: woningbrand blijkt aangestoken

Een 23-jarige Stadjer is donderdagavond aangehouden voor brandstichting in zijn ouderlijk huis aan de Schelfhoutstraat in Groningen. De man had brand gesticht op zijn slaapkamer. Nadat de brandweer de brand had geblust, trof de politie op de slaapkamer een hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. Als dit vuurwerk door de brand tot ontploffing was gebracht, was de schade vele malen groter geweest. Het vuurwerk is in beslag genomen en de Stadjer is aangehouden en in verzekering gesteld.

Groningen: twee gewonden bij aanrijding

Een 31-jarige automobiliste uit Nieuw-Amsterdam en een 43-jarige automobiliste uit Groningen zijn donderdagavond naar het ziekenhuis overgebracht. De 31-jarige reed over de Energieweg en dacht dat de weg rechtdoor ging. In de weg zat echter een bocht naar rechts. Zij heeft hierbij de andere auto die van rechts kwam, over het hoofd gezien. Een aanrijding was het gevolg. Ook de inzittende van de eerste auto en de twee inzittenden van de tweede auto zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel van alle betrokkenen is onbekend. Beide voertuigen zijn ernstig beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: hennepkwekerijen opgerold

De politie heeft donderdag in twee woningen in Groningen een hennepkwekerij ontmanteld. Aan de Jadestraat trof de politie 163 planten aan. Een 44-jarige vrouw uit Groningen is aangehouden. Essent onderzoekt of er illegaal stroom is afgetapt. Aan de Meeuwerderweg werden in een woning 41 planten aangetroffen.

De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft vrijdagochtend op de Energieweg in Groningen het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit Roden. De man had op het bedrijventerrein een verkeerde afslag genomen en was met zijn auto vast komen te zitten in de modder. De man zag in een loods een shovel staan en besloot die te gebruiken om zijn auto los te halen. Getuigen zagen de man slingerend op de shovel rijden en waarschuwden de politie. Bij controle bleek de man onder invloed van
1,7 promille alcohol. Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bietenauto gekanteld

Vrijdagochtend is op de Vierverlatenweg in Groningen een bietenwagen door nog onbekende oorzaak gekanteld. De 23-jarige chauffeur is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De weg is enige tijd afgesloten geweest.

Groningen: parkieten gevlogen

Uit een volière aan de Bruilweering in Groningen zijn twaalf parkieten gestolen. Een onbekend heeft het slot van de volière vernield en de volgens weggenomen. De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen dinsdagmiddag 5 en donderdagochtend 7 december. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Groningen: roodlichtcontrole

De politie heeft donderdag op de kruising Rijksweg-Beneluxweg gecontroleerd bij de verkeerslichten. Van de 320 fietsers kregen er 28 een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ten Boer, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1657, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sebaldeburen, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 493, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 343, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Marum, De Scheiding: aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.