Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

128 Fietsers met gebrekkige verlichting op de bon / Amsterdam-Amstelland (08/12/2006)

Verkeer(d):

Bij verschillende verkeerscontroles in de regio werden donderdagavond 227 bekeuringen uitgedeeld. Bijna de helft daarvan was voor rekening van fietsers die niet de juiste verlichting voerden.

Surinamestraat

Op de Surinamestraat werd een gerichte fietsverlichtingscontrole gehouden. Hier reden 44 fietsers tegen de lamp. Vijf andere weggebruikers werden voor andere overtredingen bekeurd.

Dam

Op de Dam werden 84 fietsers bekeurd omdat zij niet de juiste verlichting voerden.

Ceintuurbaan

Op de Ceintuurbaan werden bij een algemene verkeerscontrole 40 verkeersdeelnemers op de bon geslingerd voor diverse overtredingen.

Bergwijkdreef (Diemen)

In Diemen was het raak op de Bergwijkdreef. Hier werden bij een grote verkeerscontrole 49 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Met name het aantal technische gebreken dat werd geconstateerd en het niet kunnen tonen van de juiste papieren, was hier opvallend. Eén persoon werd gearresteerd omdat hij ervan wordt verdacht illegaal in Nederland te verblijven.

Europaboulevard

Bij een alcoholcontrole op de Europaboulevard werden donderdagavond 186 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Vijf van hen bleken te diep in het glaasje gekeken te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.