AutoRai

Saturn neemt Astra op in het gamma in de loop van 2007

(12/8/2006)
General Motors bevestigde vandaag dat het de nieuwe Astra in de tweede helft van 2007 zal toevoegen aan het Saturn-gamma. De drie- en vijfdeursversies van deze compacte middenklasser zullen in de Verenigde Staten en Canada verkocht worden en lopen van de band in de fabriek van Antwerpen.
Carl-Peter Forster, President van General Motors Europe: âDit is opnieuw een voorbeeld van hoe we onze individuele merken kunnen versterken door pan-continentale samenwerking binnen GM. De Astra heeft een belangrijke rol gespeeld in de verjonging van het merk Opel en zal een sterke troef vormen in het Saturn-gamma, dat nieuw leven wordt ingeblazen."

De nieuwe Astra-modellen zullen bijdragen aan de inspanningen om Saturn een van de jongste productgammaâs van de Noord-Amerikaanse autoindustrie te geven. Op zijn thuismarkt streeft Saturn ernaar om innovatieve producten aan te bieden met hoge technologische normen, een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en een voorbeeldige klantenservice.

âMet zijn Europees design en weggedrag past de Astra perfect in de Saturn-showroom,â vertelt Jill Lajdziak, General Manager van Saturn. âHet bewijst ook dat GM inspanningen levert om zo snel mogelijk nieuwe modellen op de markt te brengen en het hele Saturn-gamma met een ongeëvenaarde snelheid te vernieuwen.â Met de roadster Sky, de middenklasser Aura, de cross-over Outlook, de nieuwe compacte cross-over Vue en de Astra zal geen enkele Saturn van het gamma 2008 langer dan 20 maanden op de markt zijn.

In Europa werden sinds de lancering in maart 2004 al meer dan 1,2 miljoen exemplaren van de derde Opel Astra-generatie verkocht en momenteel staat hij op de tweede plaats bij de compacte middenklassers in de West-Europese verkoophitlijsten. De vernieuwde versie van de Opel Astra staat vanaf februari in de showroom met frisse designaccenten en nieuwe motoren. In de toekomst krijgen Opel Astra-klanten de keuze uit tien verschillende motoren, van 90 tot 240 pk. Met twee nieuwe 1,6-liter benzinemotoren en twee verder ontwikkelde 1.7 CDTi common-rail turbodiesels biedt het Astra-gamma nog meer uiterst efficiënte krachtbronnen. In de herfst van 2007 zal het Astra-programma in verscheidene landen (niet in Nederland) worden uitgebreid met een nieuwe vierdeurs sedan, die naar alle verwachtingen vooral in Centraal- en Oost-Europa goed zal scoren.

Bob Lutz, Vice Chairman van GM, stelt de samenwerking in een bredere context: âSaturn en Opel zijn van nature erg vergelijkbaar. Ze hebben een gelijksoortige merkfilosofie en positionering in hun respectievelijke markten. Dankzij de samenwerking krijgen beide merken een breder, sterker gamma, dat zo voordelig mogelijk werd ontwikkeld, zonder dat ze alles moeten delen.â