Politie Haaglanden

persberichten 18 september

Haaglanden, 08-12-2006

Vrouw aangehouden na steekpartij
Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar is vrijdag 8 december rond 0.30 uur in zijn woning aan de Hamerstraat door zijn 24-jarige vriendin met een mes in zijn zij gestoken. De aanleiding voor deze steekpartij is nog onbekend. Politieagenten hebben de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het slachtoffer is naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de steekpartij.

Met illegaal vuurwerk op excursie
Den Haag - Beveiligingsbeambten van de Tweede Kamer waarschuwden donderdag 7 december de politie dat zij een 18-jarige jongen hadden aangetroffen die vuurwerk bij zich had. De jongen kwam uit Bergen en was samen met klasgenoten op excursie in de Tweede Kamer en de stad Den Haag. Politieagenten stelden een onderzoek in en ondervroegen de jongen. Hij had illegaal vuurwerk bij zich dat hij in België gekocht had. De jongen kreeg een proces-verbaal, het vuurwerk werd in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Den Haag - Politie Haaglanden zoekt getuigen van een aanrijding waarbij een 81-jarige Haagse werd aangereden. De vrouw fietste donderdag 7 december om 13.00 uur over de kruising Vrederustlaan met het Vijverzicht en werd aangereden door een nog onbekende automobilist. De vrouw viel op de grond terwijl de automobilist zonder zich om haar te bekommeren doorreed. Iedereen die informatie heeft, kan bellen met Bureau Berensteinlaan via 0900-8844.

Babbeltruc door leergierige vrouwen
Voorburg- Een 73-jarige Voorburger en zijn 68-jarige vrouw zijn donderdag 7 december om 17.00 uur op de Beatrixlaan verrast door vier vrouwen die zeiden voor school onderzoek te doen. De vrouwen waren met de man meegelopen toen deze bij de portiekdeur zijn woning binnenging. De vrouwen vertelden dat zij onderzoek voor school deden over de Tweede Wereldoorlog. Ondertussen doorzochten enkele vrouwen een kast. Het is nog niet duidelijk of er spullen zijn meegenomen. Drie vrouwen waren ong. 18 a 20 jaar oud, licht getint en slank van postuur. De vierde vrouw is ongeveer 40 jaar en heeft een fors postuur. Alle vier droegen zwarte kleding.

Automobiliste zonder rijbewijs 3 x raak
Leidschendam-Voorburg- Een 41 jarige automobiliste uit Voorburg moet wel erg de kluts kwijt geweest zijn toen zij op donderdag 7 december om 15.00 uur met haar auto een stukje ging rijden. Eerst botste zij op de Koningin Wilhelminalaan tegen een geparkeerde auto en reed daarna in de Van Montfoortstraat een straatnaambord en een lantaarnpaal omver. Toen de agenten haar controleerde bleek zij geen rijbewijs te hebben. Zij kreeg een proces-verbaal.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Den Haag - In twee woningen aan de Pasteurstraat en de Velpsestraat trof de politie donderdag 7 december hennepkwekerijen aan. Voor beide panden gaat het in totaal om ruim 540 plantjes. De 32-jarige bewoner van het huis aan de Velpsestraat, is aangehouden. In het huis aan de Pasteurstraat bleek niemand aanwezig. De hennepplanten worden vernietigd.

Winkeldieven aangehouden
Den Haag - Twee Haagse vrouwen (23 en 42 jaar) en een 36-jarige Hagenaar zijn aangehouden omdat zij donderdag 7 december goederen stalen uit een winkel aan de De Stede. Een man van de beveiliging betrapte de twee vrouwen en wilde hen tegenhouden. Het tweetal wilde dit niet waarna een schermutseling ontstond. Op basis van het signalement hield de politie de twee vrouwen op de Eekhoornrade aan. De man die erbij betrokken was, is later aangehouden op de Meppelweg. De 42-jarige vrouw bekende de diefstal en deed afstand van de goederen.

Snelheidscontroles
Den Haag - Op diverse locaties in de stad heeft de politie donderdag 7 december gecontroleerd of automobilisten zich wel aan de maximum toegestane snelheid hielden. Van de ruim 3700 bestuurders bleken 167 personen de snelheid te overtreden. Zij kunnen zo kort voor de kerst een proces-verbaal op de deurmat verwachten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur waar 50 km is toegestaan.

Winkeldieven aangehouden
Rijswijk - Drie personen werden donderdag 7 december om 19.00 uur op heterdaad aangehouden. Een surveillerende beveiliger zag in een winkel in het winkelcentrum 'In de Bogaard' twee vrouwen (19 jaar) allerlei goederen in tassen stoppen waarna zij de kassa passeerden zonder te betalen. Een 16-jarige Voorburger hielp de vrouwen door ze min of meer af te schermen. Buiten de winkel werd het drietal aangesproken en aangehouden.

Hazenslaapje met grote gevolgen
Wateringen - Een 20-jarige automobiliste uit Monster botste donderdag 7 december om 22.30 uur met haar auto tegen de vangrail van de Wippolderlaan. De vrouw viel al rijdende in slaap en schrok wakker nadat zij met haar auto de vangrail in vloog. Wonderwel raakte niemand bij de aanrijding gewond. Haar auto raakte aan de linkerzijde zwaar beschadigd.

Ambulance 'veroorzaakt' aanrijding
Zoetermeer - Een ambulance die met zwaailicht en sirene op weg was naar een ongeval was indirect de oorzaak van een aanrijding donderdag 7 december om 12.40 uur. Een automobilist remde op de Zuidweg af om de naderde ambulance de vrije doorgang te verlenen. Een 19-jarige automobilist uit Bergschenhoek was daar niet op bedacht en botste achterop zijn voorganger.

Veel bonnen bij fietsverlichtingscontrole
Delft - Ondanks alle publiciteit rond de fietsverlichtingsacties in de donkere maanden voor Kerst liepen donderdagavond 7 december tussen 20.00 en 21.00 uur op de Kanaalweg 25 fietsers 'tegen de lamp'. De komende periode blijft Politie Haaglanden, in het kader van de landelijke campagne, 'Val op, fiets verlicht' actief controleren op het voeren van de fietsverlichting. Een bekeuring kost ¤ 20,--.

Hoe bedoel je vrije dag?
Pijnacker - Twee politieagenten, eindelijk eens een dagje vrij, konden het donderdag 7 december toch niet laten. Zij zagen om 23.00 uur een 35-jarige automobilist uit Pijnacker al slingerend rijden over de Nieuwkoopseweg. Dit kon zo niet vonden de twee en zij hielden de man aan die te veel had gedronken. De automobilist blies aan het bureau 705 ugl. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Oudjes botsen
Pijnacker - Een 77-jarige snorfietser uit Pijnacker raakte donderdag 7 december om 15.30 uur gewond bij een aanrijding op de Nobellaan. De snorfietser werd geraakt door een 73-jarige automobilist die hem passeerden. Tijdens deze manoeuvre schampte de auto de snorfietser die daardoor viel. De onfortuinlijke snorfietser is met enkele schaafwonden vervoerd naar het ziekenhuis in Delft.