Politie Noord-Holland-Noord

Politie waarschuwt bewoners: laat geen waardevolle spullen achter in auto

Veel auto-inbraken in Heerhugowaard

Heerhugowaard, 08-12-2006 * De afgelopen maand is er opvallend veel ingebroken in auto's in Heerhugowaard. In totaal is er bij 35 auto's in verschillende wijken verspreid over Heerhugowaard ingebroken. In alle gevallen zijn er navigatiesystemen weggenomen. De politie wil bij bewoners benadrukken geen waardevolle spullen zoals deze systemen, autoradio's, laptops en gsm's achter te laten in de auto. Een geparkeerd voertuig waarin zich geen buit bevindt, verkleint de kans op een vernielde auto aanzienlijk. Auto-inbrekers hebben het altijd voorzien op spullen die in de auto zijn achtergelaten.

De inbraken vinden verspreid over de hele dag, avond en nacht plaats. Met name in de avonduren is het vaak raak. Zowel eigenaren van personenauto's als bedrijfswagens zijn het slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. De bedrijfswagens iets vaker dan de personenauto's. De inbraken worden niet alleen gepleegd op grote parkeerterreinen, maar ook op woonerven en bij bijvoorbeeld het winkelcentrum Middenwaard. Het gebeurt overal waar mensen waardevolle spullen in de auto achterlaten.

Verdachte situatie?
In de Schrijverswijk is een donker gekleed persoon gezien die hard wegfietste nadat er bij een auto was ingebroken. In de Rivierenwijk zijn twee jongens gezien, ook donker gekleed, die op een brommer wegreden. Wanneer u ziet dat er bij een auto wordt ingebroken kunt u het alarmnummer 112 bellen. De politie komt dan zo snel mogelijk ter plaatse om de verdachte aan te houden. Als u een verdachte situatie ziet, zoals een onbekend verdacht persoon die zich in de wijk ophoudt of iemand die wegrijdt nadat er ergens is ingebroken, kunt u bellen met de Politieservicelijn, tel: 0900 - 8844 (lokaal tarief).