Gemeente Langedijk


7 december 2006

Vrijwilligersprijs 2006 voor Gerard Zeeman

De heer Gerard Zeeman heeft donderdag 7 december de Vrijwilligersprijs van de gemeente Langedijk ontvangen. Een groep van vier jongeren, bestaande uit Danielle de Gier, Frank Jonker, Dominique Nieuwland, Suzanne Slort, tot voor kort leden van het jeugdbestuur van het jeugdhuis in Sint Pancras, ontvingen de Aanmoedigingsprijs Jeugdige Vrijwilliger 2006. Beide prijzen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van het Langedijker gemeentehuis. Jurylid P. de Boer overhandigde de Vrijwilligersprijs 2006 aan de heer Zeeman. De heer J.A. Segaar van de Rabobank Langedijk-Harenkarspel reikte de Aanmoedigingsprijs Jeugdige Vrijwilliger uit.

De heer Zeeman is inmiddels ruim 40 jaar actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging DTS. Zijn activiteiten variëren van het schoonhouden van de kleedkamers tot het begeleiden van de elftallen naar de kleedkamers, thee zetten voor in de rust, vlaggen hijsen, ontvangen van scheidsrechters, uitslagen doorbellen, en. Maar nog wel het meest belangrijke is dat de heer Zeeman de jeugd scherp houdt. Zo zal hij nooit berusten voordat de zoekgeraakte bal is gevonden, daar waar een ander het voor gezien houdt. Tevens weet hij als geen ander op zondagmorgenvroeg degene die bestuursdienst heeft te motiveren en te instrueren. Daarnaast is de heer Zeeman veelal door de weeks aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Ondanks zijn hoge leeftijd, de heer Zeeman is 90 jaar oud, is hij vele uren per week op het DTS-terrein te vinden.

De groep van vier jongeren, bestaande uit Danielle de Gier, Frank Jonker, Dominique Nieuwland en Suzanne Slort heeft de aanmoedigingsprijs jeugdige vrijwilliger gewonnen omdat zij zich jaren hebben ingezet voor de jeugd van Sint Pancras. Zo hebben zij het bouwdorp georganiseerd zonder hulp of subsidie. Zij wilden niet dat de jongere kinderen de dupe zouden worden van de problemen rond het Jeugdhuis. Het werd een groot succes. Nooit eerder hebben er zoveel deelnemertjes meegedaan en genoten van dit evenement.

De Vrijwilligersprijs is een kunstzinnig beeldje met symbolische betekenis. Bovendien bevat de prijs een bedrag van EUR 500,- te besteden aan een lokaal goed doel. Ook de Aanmoedigingsprijs Jeugdige Vrijwilliger bestaat uit een beeldje en EUR 500,- voor een lokaal goed doel. De prijswinnaars zijn gekozen uit een lijst van achtentwintig genomineerden, die zijn aangemeld door de verenigingen, instellingen en particulieren in de gemeente Langedijk. De prijzen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse traditionele feestavond die speciaal voor de vrijwilligers wordt georganiseerd in het gemeentehuis. Op deze wijze willen gemeente Langedijk en Rabobank Langedijk-Harenkarspel alle mensen, die op vrijwillige basis actief zijn in de Langedijker samenleving, de waardering geven die zij verdienen. Tijdens deze avond werden ook de sporters gehuldigd die dit jaar een aansprekende sportieve prestatie hebben geleverd. Voor het eerst waren daarbij beelden te zien van de sporters zelf, tijdens het behalen van hun kampioenstitel.