LEI

Living Labs, lerende netwerken

8 dec 2006
Onderdeel: LEI

Living Labs zijn netwerken waarin publieke en private partners elkaar helpen en leren om nieuwe technieken, diensten en bedrijfsmatige activiteiten op te zetten en uit te testen.

Het opzetten van netwerken, van elkaar proberen te leren en met publiek-private middelen tot goede oplossingen komen en de rol van ICT daarin, dat was het doel van het VIAS-symposium Living Labs, lerende netwerken, dat op 30 november jl. werd gehouden. Er waren boeiende presentaties en demonstraties over organisatie van netwerken, kennisinfrastructuur, informatie-uitwisseling in de keten en geo-informatievoorziening. Op de bedrijvenmarkt, waar zoân 14 organisaties hun diensten en producten presenteerden, bruiste het van activiteit. Vanuit het LEI was het Agrocenter voor duurzaam ondernemen vertegenwoordigd.

Voormalig LEI-directeur Vinus Zachariasse gaf in de slotdiscussie aan dat Wageningen UR al veel aansluiting zoekt bij de praktijk in de vorm van netwerken en dat dit in de toekomst zal blijven gebeuren. Dagvoorzitter Bart-Jan Constandse van LTO Nederland vond het een boeiende dag en was aangenaam verrast door de toepassingsgerichtheid van VIAS - 'Het is niet alleen een techneutenclubâ - en spoorde VIAS aan om met dit thema op deze manier verder te gaan.

Het symposium is door ongeveer 160 personen bezocht: ondernemers, onderzoekers, dienstverleners, docenten of andere mensen die werkzaam zijn op het gebied van landbouw, voeding of groene ruimte en betrokken zijn bij lerende netwerken en ICT.

Op de website www.viassymposium.nl wordt binnenkort een uitgebreid verslag geplaatst. Vanwege het succes wordt nagedacht over een permanente site voor living labs in landbouw, voeding en groene ruimte. VIAS is de ICT-vereniging voor personen die werkzaam zijn in de landbouw, voeding en groene ruimte. De leden van VIAS zijn onder andere werkzaam in het agri-bedrijfsleven, in het onderwijs, bij onderzoeksinstellingen en in voorlichtende functies. Sjaak Wolfert is namens het LEI voorzitter.

Â

Contact
Sjaak Wolfert
070 3358249
sjaak.wolfert@wur.nl
» meer Contact