Ingezonden persbericht


persbericht

Rtl boos op videotheken

RTL Nederland verlangt van de Stichting Videofilm Promotie (SVP) dat een radio spot niet meer wordt uitgezonden. Afgelopen week was de spot een aantal malen te horen op Radio 538.

In de gewraakte spot wordt RTL opgebeld door een persoon die het verzoek had om een film (zijnde Gigli) die voor die avond stond geprogrammeerd te vervangen door een film die deze persoon wel leuk vond. De telefoniste gaf aan dat dit onmogelijk was waarna de commercial eindigde met de tekst `Ga nu naar je videotheek en bepaal zelf wat je ziet".

RTL Nederland is van mening dat het opnemen van een telefoongesprek met het doel het te gebruiken voor een commercial onrechtmatig is. Dat de spot humoristisch is, niet aanstootgevend en geen enkel negatief woord over RTL uitspreekt is RTL Nederland kennelijk ontgaan. Ook het feit dat consumenten niet gek zijn en weten dat films op TV altijd veel later te zien zijn dan in de videotheek wordt kennelijk niet in de overwegingen meegenomen.

" De handelwijze van RTL Nederland komt voor ons onverwacht"aldus directeur Willem van Teeseling. "In onze wijze van zien is RTL een uitermate professionele organisatie die uitstekend in staat blijkt de juiste snaar bij het grote publiek te treffen".

Een vergelijkbare commercial is ook gemaakt met de TROS. Deze omroep heeft niet gereageerd. De laatste spot uit deze serie zal vrijdag 8 december worden uitgezonden.

Contact over dit persbericht via telefoonnummer 026 3392333, de heer W. van Teeseling.

Movie MAX International B.V.
Ekkersrijt 4090
5692 DA Son
Nederland

T + 31 (0)499 470 300
F + 31 (0)499 470 305
E willo.schroer@moviemax.nl
W www.moviemax.eu


---- --