Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 08-12-2006

Politie pakt autodief
RODEN - De politie heeft een 35-jarige man uit Peize aangehouden als verdachte van auto-inbraak. Bij de politie kwam vrijdagmorgen een melding binnen van auto inbraak aan de wethouder v.d Bergplantsoen, met daarbij een signalement van de dader. Op basis hiervan kon de politie de man aanhouden. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-205859)

Jonge dieven gesnapt
ASSEN - De politie heeft woensdagavond twee kinderen (12 en 15 jaar oud) uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal. De twee hadden eerder op de dag een sleutel uit een brievenbus gevist en daarmee de deur van een woning geopend. De twee hadden een computer en play station gestolen. De 21-jarige bewoonster van de woning aan de Gouwe deed aangifte. Zij had inderdaad haar sleutel in de brievenbus achtergelaten voor haar vriend. Door buurtbewoners werden de twee kinderen gezien en konden zodoende uiteindelijk worden achterhaald. De twee legden een bekennende verklaring af en zijn naar het politiebureau over gebracht voor nader onderzoek. (06-205820)

Graffitispuiters moeten schoonmaak kosten betalen
ASSEN - Twee knapen van 15 en 16 jaar oud uit Assen moeten de kosten van het schoonmaken van graffiti bekostigen. De twee werden donderdag door een passant betrapt bij het maken van de graffiti op een verkeersbord op de Ter Aardseweg. Deze heeft de politie ingeschakeld. Het tweetal bekende het feit en hebben ook een bekeuring gekregen. (06-205786)

Politie onderzoekt inbraken in scholen

ASSEN - De politie heeft een onderzoek ingesteld na twee inbraken afgelopen nacht (van donderdag op vrijdag). Tegen kwart over twee werd er een poging inbraak gedaan bij een school aan de Oostergoo, hierbij werd voor zo'n ¤1200,- schade veroorzaakt. Iets later werd ook ingebroken bij een ander school in dezelfde straat. Hierbij werd in ieder geval een computerkast ontvreemd. (06-205861/866)

Rijverbod
ASSEN -Het rijbewijs van een 26-jarige Groninger is door de politie in gevorderd. De man reed over de weg De Haar met een snelheid van 130 km/uur. Op deze weg is een snelheid van 80km/uur toegestaan. Het rijbewijs wordt gestuurd naar de officier van justitie, deze bepaalt wat er verder zal gebeuren. (06-205768)

Scooter rijdt tegen omgevallen boom
ZWIGGELTE - Donderdag aan het eind van de middag is een 33-jarige bestuurder van een scooter tegen een omgewaaide boom gereden. De man reed over de Halerweg toen plotseling een boom om viel. De boom kwam tegen de voorzijde van zijn scooter. De man bleef naast de schrik verder ongedeerd. De Scooter zat klem onder de boom, de brandweer kwam ter plaatse om de boom te verwijderen. (06-205788)

Over het hoofd gezien
ASSEN - Schaafwonden in het gezicht en wat blauwe plekken werden in het ziekenhuis geconstateerd bij 16-jarige fietsster uit Assen. Het meisje stak bij het Joop den Uylplantsoen de weg over richting winkelcentrum. Zij werd door een automobilist over het hoofd gezien, een aanrijding was het gevolg. (06-205807)

Hevige regen val mogelijk oorzaak
EMMEN - De hevige regenval werd mede als oorzaak gezien door de betrokkenen van een aanrijding op de Balingerbrink. Bij het opdraaien van de parkeerplaats zag de 44-jarige bestuurder uit Emmen vanuit de tegengestelde richting een 20-jarige plaatsgenoot op de fiets op zich af komen. De jongen kwam met zijn hoofd op de voorruit en werd met een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (06-205797)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.