Beursgenoten: Wessanen aantrekkelijk koopaandeel

Beursgenoten

Beursgenoten: Wessanen aantrekkelijk koopaandeel

Assen (8 december) - Beleggingsadviseur Beursgenoten (www.beursgenoten.nl) ziet mogelijkheden in het aandeel Wessanen. In de ogen van Beursgenoten is er weinig grond om te veronderstellen dat de aandelenkoers van het voedingsmiddelenconcern verder daalt. De top van de onderneming zal er na de recente magere jaren alles aan doen om beleggers tevreden te stellen. Twee scenario's zijn mogelijk. Wessanen kiest zelf voor duidelijke groei en betreedt actief het overnamepad. Aan de andere kant kan het bedrijf - nu het weer op de rails staat - een aantrekkelijke overnameprooi voor anderen worden.

Behalve over Wessanen geeft Beursgenoten geeft een update over de volgende aandelen:

Eriks: overname van Wyko zet Eriks definitief op de kaart Hagemeyer: ondanks rimpels in de koersvijver nog steeds koopwaardig TNT: overnamedeur staat verder open
Unilever: de weg naar groei lijkt gevonden

Eriks (houden):
Eind november stelde technische groothandel Eriks de verwachtingen voor heel 2006 naar boven bij. Sindsdien is de koers 10 procent gestegen. Ondanks de goede ontwikkelingen kijkt Eriks kritisch naar het eigen bedrijf. Zo besteedt het veel aandacht aan de integratie van het recent overgenomen Engelse Wyko. Beursgenoten vindt, zoals ook in zijn nieuwsbrief van december te lezen valt, de overname een zeer goede zet. Met de inlijving van Wyko breekt de grote Engelse markt voor Eriks open. Om de overname te financieren geeft Eriks binnenkort voor 120 mln. euro aan nieuwe aandelen uit. Beursgenoten vindt dat een zeer mooie gelegenheid om te proberen wat aandelen van één van de pareltjes van de Nederlandse beurs binnen te hengelen. Tot die tijd blijft het advies: houden.

Wessanen (kopen):
Voedingsmiddelenproducent Wessanen zit al tijden in de hoek waar de klappen vallen. In de ogen van Beursgenoten is de bodem van die aandelenkoers zo onderhand wel bereikt. Bestuursvoorzitter Veenman zal er ons inziens alles aan doen om beleggers niet langer teleur te stellen. Dat kan door zelf acquisities te plegen, maar ook doordat een hersteld Wessanen zelf interessant is geworden voor overname. In dat verband is het goed om te weten dat Wessanen geheel schuldenvrij is. In het decembernummer van Beursgenoten kunt u nog veel meer over het bedrijf lezen.
Belangrijk om hier te vermelden is dat het dividendrendement zo'n 6,5 procent bedraagt en het aandeel op de huidige koers (minder dan 10 euro) voor de lange termijn beslist koopwaardig is. Beursgenoten heeft in haar meest recente nieuwsbrief voor u een interessante optiestrategie ontwikkeld om u nog meer van koersherstel te kunnen laten profiteren.

Hagemeyer (kopen):
Beursgenoten besteedde in zijn novembernummer al uitgebreid aandacht aan Hagemeyer. De verwachtingen van beleggers waren hooggespannen en zij namen een voorschot op positieve cijfers. De omzetgroei in de VS viel weliswaar lager uit, maar in Europa en Azië-Pacific deed de handelsonderneming goede zaken. Het management gaat nog steeds uit van een positief bedrijfsresultaat van minimaal 170 mln euro voor heel 2006. Beursgenoten herhaalt, ondanks de recente daling van de aandelenkoers, het eerder afgegeven koopadvies en acht een koersherstel tot 4 euro zeker mogelijk.

TNT (houden):
Hoewel het aandeel TNT de afgelopen twaalf maanden al één van de betere performers in de AEX was, hoeven beleggers nog steeds geen afscheid te nemen van het aandeel. De Nederlandse staat heeft immers afstand gedaan van haar gouden aandeel en heeft zodoende geen vetorecht meer bij belangrijke beslissingen. Hierdoor staat de overnamedeur in weer een beetje open. Zo circuleerden afgelopen jaar herhaaldelijk berichten dat het Nederlandse post- en pakketconcern in de belangstelling staat van concurrenten zoals het Amerikaanse UPS en FedEx . Verder zouden internationale investeerders een oogje hebben laten vallen op TNT. Tot slot is het aandeel met de koers-winstverhouding van 14 voor 2007 zeker niet duur te noemen. Stevig vasthouden dus.

Unilever (kopen):
Unilever opereert in een sector die te boek staat als defensief en is hierdoor minder gevoelig voor cyclische ontwikkelingen. Hierdoor pakken de stijgingspercentages wellicht wat minder spectaculair uit, maar daar staat tegenover dat de mogelijk te behalen rendementen ook stabieler zullen zijn. De Nederlands-Britse multinational staat inmiddels dusdanig op de rit dat een operationele marge van minimaal 15 procent in 2010 haalbaar is. De geschillen met beleggers zijn naar behoren opgelost, de herstructureringen werpen hun vruchten af en de recente koerdaling van het aandeel verschaft de belegger in de ogen van Beursgenoten een mooie kans het aandeel te kopen.