Gemeente Deventer

ontwikkeling landschappen

Rijkssubsidie voor ontwikkeling landschappen

Week 49, 8 december
2006

Sallandse gemeenten blij

Voor het gezamenlijke project Landschapsontwikkelingsplan (LOP)ontvangen de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zo'n twee ton subsidie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dit goede nieuws ontving de gemeente Deventer, die opdrachtgever is van het project, vorige week.

"Deze rijkssubsidie is ook weer een bevestiging van de meerwaarde van de samenwerking tussen de drie Sallandse gemeenten. Door de samenwerking krijgen we 75 procent van het LOP gesubsidieerd. Een gemeente die alleen opereert krijgt maximaal 50 procent", aldus Gosse Hiemstra wethouder plattelandsontwikkeling, die vanzelfsprekend blij is met het extraatje.

Samenwerking

De drie Sallandse gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Deventer, werken al enige tijd samen bij het uitvoeren en begeleiden van ontwikkelingen in het buitengebied. Deze samenwerking krijgt onder meer gestalte in het Bestuurlijk Gebieds Overleg Salland. In dit overleg participeren naast de gemeenten ook de provincie Overijssel en de waterschappen Groot Salland en Rijn & IJssel.

Salland valt voor het overgrote deel binnen het reconstructiegebied van Salland - Twente. De afgelopen jaren is de streek bezig geweest om samen met de provincie het Reconstructieplan Salland - Twente op te stellen. Op dit moment begint de uitvoering van de reconstructie van de grond te komen.

Bestemmingsplannen

Mede door het vaststellen van het Reconstructieplan Salland - Twente, zijn alle gemeenten genoodzaakt hun bestemmingsplannen voor het buitengebied te herzien. De Sallandse gemeenten, Deventer, Raalte en Olst-Wijhe willen dit moment gebruiken om een regionaal landschapsontwik-kelingsplan te maken.

Ook worden de bestemmingsplannen van de buitengebieden integraal herzien door ze aan elkaar te koppelen. Op deze manier hoopt Salland het LOP zo goed mogelijk te kunnen vertalen in de nieuwe bestemmingsplannen.

Publicatiedatum: 8-12-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 8 december 2006