Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 49 2006

Alle vergunningen zijn 1 december 2006 verzonden

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Groesbeekseweg 5-7 plaatsen vlaggenmast

Molenhoek:

Stationsstraat 48 interne verbouwing

VERLEENDE SLOOPVERGUNNINGEN

Sloopadres Omschrijving

Mook:

Rijksweg 93 sloop keuken/buitenberging

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN MET VRIJSTELLING

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Rijksweg 29a bouw woonhuis

Plasmolen:

Muldershofweg 6 uitbreiden woonhuis t.b.v. een kleinschalig bed and breakfastaccomodatie

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Middelaar:

Dorpsstraat 38 verbouwen/splitsen woonhuis + winkel

Molenhoek:

Stationsstraat 7 vergroten van de woning

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

..

Verleende kapvergunningen

Perceel
Omschrijving Herplantplicht

Mook:

De Hove 15b 1 lindeboom
1 boom vd 2^e grootte

Inzage: met ingang van de dag na verzending d.d. 29 november 2006 Inspraakmogelijkheden:

* Bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

* Voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur

..

Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij een milieuvergunning hebben verleend aan mevrouw G.J.H.P. Lamers en zonen, Koningsbeemdweg 1 te Middelaar voor een inrichting op de voornoemde locatie.
Het gaat om een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning (artikel 8.4 Wet milieubeheer) voor het houden van dieren (o.a. paarden, schapen, honden, rundvee en opfokzeugen) en een planten- en bomenteeltbedrijf. Voor deze milieuvergunning is bij ons een aanvraag ingediend. Bij de milieuvergunning horen voorwaarden die dienen om nadelige gevolgen voor het milieu te beperken of te voorkomen. De inrichting of het bedrijf waaraan de vergunning is verleend moet aan die voorwaarden voldoen om hinder en nadelige milieugevolgen te beperken of te voorkomen.
Eerder hebben wij in een publicatie bekendgemaakt dat de ontwerp-vergunning ter inzage is gelegd. Over de ontwerp-vergunning zijn geen zienswijzen bij ons binnengekomen. De nu verleende vergunning wijkt niet af van de ontwerp-vergunning.

Inzage

Ons besluit om de vergunning te verlenen ligt met de aanvraag om vergunning en andere stukken die op deze vergunning betrekking hebben met ingang van 5 december 2006 tot en met 16 januari 2007 gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken, met ingang van 5 december 2006 tot en met 16 januari 2007, een beroepschrift indienen tegen dit besluit. Een belanghebbende kan geen beroep instellen, indien hem redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht over het ontwerp-besluit.

De vergunning treedt in werking na afloop van de beroepstermijn van 6 weken. Dit geldt niet wanneer iemand in de beroepstermijn beroep instelt en tevens vraagt om een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u indienen wanneer u beroep heeft ingesteld. Voorwaarde voor het toekennen van een verzoek om voorlopige voorziening is dat er onverwijlde spoed is. Dit wil zeggen dat de situatie niet toelaat dat kan worden gewacht op de definitieve uitspraak op het beroepschrift.

Als u beroep wilt instellen dan moet u het beroepschrift richten aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's- Gravenhage. De voorlopige voorziening moet u vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Voor het behandelen van het beroep en het verzoek om voorlopige voorziening moeten griffierechten worden betaald. Voor verdere informatie hierover kunt u terecht bij de Raad van State, tel. (070) 426 42 51, website www.raadvanstate.nl.

.

Wet milieubeheer

Bekendmaking ontwerpbesluit

Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn om een verzoek tot wijziging van voorschrift D.2.6., verbonden aan de milieuvergunning voor een polyesterhars-verwerkend bedrijf op locatie Bouwsteeg 4 te Middelaar, te weigeren. Het verzoek is ingediend door de heer Sengers, inrichtinghouder van voornoemd bedrijf. Voorschrift D.2.6 luidt: Daar waar enige zijde van het bouwwerk op minder dan 7,5 m van de erfgrens staat moet een onbrandbaar scherm tot 2 meter hoogte (gemeten ten opzichte van het maaiveld) zo dicht mogelijk bij de erfgrens aanwezig zijn (b.v. een betonnen schutting). Gevraagd is om genoemd voorschrift bijvoorbeeld als volgt te herschrijven:
Een brandscherm is vereist daar waar door instraling een brandrisico wordt gevormd en/of als er ooit in de toekomst een gebouw op minder dan 5 meter van de erfgrens ter plekke wordt gebouwd bent u alsnog verplicht een brandscherm, te plaatsen.
Voornoemd College heeft geoordeeld dat het vigerend voorschrift D.2.6. voorziet in de beste bescherming voor mens en milieu. Aanpassing van dit voorschrift achten zij niet toelaatbaar.

Inzage

De ontwerpbeschikking en alle overige op de aanvraag betrekking hebbende stukken liggen vanaf 5 december 2006 tot en met 16 januari 2007 gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Zienswijzen

Een ieder kan vanaf 5 december 2006 tot en met 16 januari 2007 mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen inbrengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook, onder vermelding van naam en adresgegevens.
Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer Klomp van het bureau RIBM, telefoon (024) 6969152. Ingediende zienswijzen worden betrokken bij het nemen van een definitief besluit. Beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het definitieve besluit kan later worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Eveneens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

.

Verkeer

Tijdelijke verkeersmaatregel i.v.m. sponsorloop Middelaar

Op woensdag 20 december 2006 organiseert basisschool De Staaij een sponsorloop ten behoeve van het goede doel. De kinderen lopen een rondje via de Dorpsstraat, Bouwsteeg, Burchtstraat, Pastoor Driessenstraat, Dorpsstraat. In het belang van de veiligheid voor de deelnemende kinderen is de route vanaf 17.30 uur tot circa 20.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Inzage: van 6 december 2006 t/m 16 januari 2007

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift bij Voorzieningenrechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 118

..

WERK IN UITVOERING

Verbetering oversteek Veldweg te Mook

Inleiding

Deze week zijn de werkzaamheden aan de voetgangers- fietsersoversteek aan de Veldweg te Mook gestart. Diverse bewoners en gebruikers hebben de gemeente verzocht om de verkeersveiligheid ter plaatse te verbeteren. De Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN) heeft voor de aanpassing van de oversteek een financiële bijdrage beschikbaar gesteld.

Aanpassing oversteek

Op de Veldweg wordt ter plaatse van de oversteek een verhoogde middengeleider aangebracht. De geleider is voldoende breed zodat de voetgangers en fietsers in de gelegenheid zijn om per weghelft (rijbaan) over te steken. Het oversteken wordt hierdoor overzichtelijk en neemt de kans op conflictsituaties af. Daarnaast vormt de midden- geleider een visuele versmalling. De Middengeleider wordt niet te hoog, waardoor industrieterrein Korendal voor uitzonderlijk vrachtverkeer bereikbaar blijft.

Planning

De werkzaamheden zijn maandag 4 december gestart en nemen naar verwachting

6 tot 7 werkdagen in beslag. Ongunstige weersomstandigheden kunnen de planning beïnvloeden.

Verkeersmaatregelen

Gedurende de werkzaamheden blijft de Veldweg open voor doorgaand autoverkeer (verbinding Rijksweg industrieterrein Korendal). Ter plaatse van de werkzaamheden wordt het autoverkeer met verkeerslichten geregeld.

De Bovensteweg (gedeelte Maasveld) is gedurende de werkzaamheden ter plaatse van de Veldweg afgesloten. Naar en vanaf de Veldweg is er geen autoverkeer mogelijk. Bestemmingsverkeer moet omrijden via de Groesbeekseweg of Leenherenstraat. Wij vragen begrip voor de overlast.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met het bureau Beheer Openbare Ruimte, tel. 6969155.

.

Rioolwerkzaamheden Lindeboom en Kampweg

Op maandag 4 december zal de firma Insituform uit Zoetermeer in opdracht van de gemeente starten met enkele werkzaamheden aan het riool in de Lindeboom 50 t/m 72 en 38 t/m 48 te Mook en de Kampweg te Middelaar. Op deze locaties zal het riool van binnenuit worden gerenoveerd door middel van het van binnenuit inbrengen van een geheel nieuw riool middels de kousmethode. Direct aanwonenden zijn reeds schriftelijk op de hoogte gebracht. De werkzaamheden zullen naar verwachting op 6 december zijn afgerond.

Overlast

Gedurende de periode van de werkzaamheden zullen nabijgelegen panden mogelijk enige geluidsoverlast van stationair draaiende voertuigen of robotfrezen in het riool ervaren. Daarnaast is het mogelijk dat bewoners van deze panden een lichte onaangename geur waarnemen. Deze geur is onder de werkomstandigheid niet schadelijk voor de gezondheid. Tot slot dienen weggebruikers nabij de werklocaties rekening te houden met enige verkeershinder. Getracht zal worden de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden. Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met dhr. R. Borgonjen van het bureau Beheer Openbare Ruimte telefonisch bereikbaar op 024-6969159.

.

TIJDIG AANVRAGEN EN OPHALEN REISDOCUMENT EN RIJBEWIJS

In verband met een collectieve sluiting is het gemeentehuis tussen Kerst en Nieuwjaar gesloten.

U dient er rekening mee te houden dat er tussen het aanvragen en uitreiken van een reisdocument of rijbewijs 5 werkdagen zitten zodat u deze dus ruim op tijd moet aanvragen.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij de afdeling Burgerzaken, tel: 024-6969111

.

Vergadering Klankbordgroep Wmo

De Klankbordgroep Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vergadert op donderdag 7 december aanstaande van 10.15 tot 11.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Mook. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:


· Besluit maatschappelijke ondersteuning;


· Klachtenregeling;


· Klankbordgroep Wmo na 1 januari 2007;

Belangstellenden zijn uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

Nieuwjaarsreceptie 2007

In tegenstelling tot de jaren 2005 en 2006 toen de nieuwjaarsreceptie geen doorgang vond in verband met wenselijk geachte bezuinigingen, stelt het gemeentebestuur dit jaar de inwoners, bestuurders en leden van verenigingen en instellingen weer in de gelegenheid tot het uitwisselen van nieuwjaarswensen tijdens een nieuwjaarsreceptie.

De receptie zal worden gehouden op zondag 7 januari 2007 van 17.00 uur tot 18.30 uur in gemeenschapshuis De Wieken te Molenhoek.

Tijdens deze bijeenkomst zal burgemeester drs. C.A.M. Hanselaar-van Loevezijn om 17.30 uur haar nieuwjaarsrede uitspreken.

U wordt van harte uitgenodigd voor deze nieuwjaarsreceptie.