1e persbericht van vrijdag 8 december 2006

Eindhoven, 08-12-2006 * Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt actiedag 'Tongelre Blauw'

De politie heeft donderdag in het stadsdeel Tongelre een actiedag gehouden. In totaal werden 71 bekeuringen uitgeschreven. Het hoogst scoorden het rijden door rood licht, geen verlichting voeren, rijden zonder rijbewijs, bromfietsen met een te hoge snelheid en auto's met getinte ramen. Bestuurders van auto's met ruiten die minder dan 50% licht doorlaten krijgen een boete van 75 euro. De eigenaren van deze auto's moeten binnen vier weken de ruiten aanpassen. De lichtdoorlaatbaarheid van autoruiten meet de politie met een speciaal apparaat de Tintman.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

De politie heeft vrijdag rond 3.30 uur op het Stratumseind een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zonder enige aanleiding met gebalde vuist een vrouw in het gezicht geslagen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor steekpartij

De politie heeft vrijdag rond 4.00 uur in zijn woning in Woensel Noord een 44-jarige man aangehouden. Hij had donderdag rond 23.30 uur op de Anconalaan ruzie gekregen met een andere man. Tijdens deze ruzie stak hij de man met een mes. Deze man, een 44-jarige Eindhovenaar, is opgenomen in het ziekenhuis. Hij is geopereerd aan zijn verwondingen. Rond 4.40 uur kwam zich op het hoofdbureau van politie in Eindhoven een 40-jarige Eindhovenaar melden als medeverdachte van de steekpartij. Ook deze man is door de politie aangehouden.

Eindhoven: Politie pakt man op voor mishandeling

De politie heeft donderdag rond 18.15 uur in de Boschdijktunnel een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had luid roepend in een winkel gestaan. Toen een personeelslid vroeg om niet zo hard te roepen werd hij door de man in het gezicht geslagen. Een collega die zich ermee bemoeide werd in het gezicht gespuugd door de man. De man is ingesloten.

Helmond: Woninginbraak

Donderdag tussen 22.00 en 22.15 uur is ingebroken in een woning aan de Van Graftstraat. Een ruit werd ingeslagen. Uit de woning verdwenen een LCD-televisie, een dvd-speler en een digitale fotocamera.

Asten: Vrouw gewond na botsing met paard

Bij een ongeval op de N279 ter hoogte van Asten is een 19-jarige vrouw uit Meijel gewond geraakt. Ze zat in de auto bij een 20-jarige plaatsgenote. Rond 3.30 uur botste de wagen tegen een paard dat daar op de weg liep. Beide inzittenden zijn door de brandweer uit de auto bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. De 20-jarige vrouw raakte lichtgewond, de 19-jarige vrouw liep hersenletsel op en is in het ziekenhuis opgenomen. Het paard heeft de aanrijding niet overleefd.

Deurne: Politie neemt rijbewijs in

Vrijdag rond 0.30 uur heeft de politie op de Langstraat een 48-jarige automobilist uit Deurne aangehouden. De man reed met zijn auto van links naar rechts over de rijbaan. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Een promillage van 1,6 werd bij hem gemeten. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in winkel

Tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 1.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Pleintjes. Een achterdeur werd opengebroken. Uit de winkel werd de kassalade met een bedrag van ruim 600 euro weggenomen.

Veldhoven: Politie houdt passantenonderzoeken na zedendelict

De politie heeft donderdagavond op de Riethovensedijk een passantenonderzoek gehouden naar aanleiding van een ernstig zedendelict van precies een week daarvoor (zie 3e persbericht van vrijdag 1 december 2006). Tussen 19.00 en 22.00 uur is aan de inzittenden van 30 auto's gevraagd of zij de week ervoor bepaalde zaken hebben gezien die in verband gebracht kunnen worden met het misdrijf. Dat gebeurde door elf politiemensen. De Veldhovense brandweer heeft gezorgd voor verlichting van de parkeerplaats waar de mensen werden gehoord. Een dergelijk passantenonderzoek is ook vrijdagavond 1 december en maandagavond 4 december gehouden. Toen werden de inzittenden van respectievelijk 75 en 25 auto's gehoord. De resultaten van de passantenonderzoeken worden meegenomen in het politie-onderzoek naar het misdrijf. Het televisie-programma Bureau Brabant van Omroep Brabant en de politie besteedt maandagavond 11 december ook aandacht aan de zaak. Dit weekeinde worden in de omgeving van de Riethovensedijk huis-aan-huis flyers bezorgd. Daarin wordt de bewoners gevraagd naar de uitzending te kijken en naar de politie te bellen als zij meer informatie hebben. De scouting uit Riethoven brengt de flyers rond.