Gemeente Lelystad

Onderzoek drempels Landstrekenwijk

Ruim veertienhonderd bewoners van de Landstrekenwijk hebben gereageerd op een enquête naar de ervaringen met de boldrempels in hun wijk. Op het totaal van 3073 personen van 18 jaar en ouder die zijn geënquêteerd, is dit een respons van 47%.

Aanleiding voor de enquête was dat de verkeersremmende maatregelen in de vorm van de boldrempels over het algemeen niet als prettig wordt ervaren en hierover ook klachten zijn binnengekomen bij de gemeente. Bewoners van de Landstrekenwijk hebben geklaagd over geluid, trillingen en scheuren in de muren van de woning. Fietsers vinden de drempels, met slecht weer, gevaarlijk.

Uit de enquête komt naar voren dat ruim 70% van de bewoners aangeeft dat de boldrempels vervangen moeten worden. Een kwart van de ondervraagden wil de boldrempels handhaven. In straten zonder boldrempels ziet een aantal bewoners ze graag aangelegd.

Op dit moment wordt, in opdracht van de gemeente, door een extern bureau, technisch onderzoek gedaan door op 3 locaties in de Landstrekenwijk trillingen binnenshuis te meten. Daarnaast worden ervaringen bij andere gemeenten met soortgelijke drempels meegenomen in het totale onderzoek.

De uitkomst van het totale onderzoek wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het rapport met de resultaten van de enquête over de boldrempels in de Landstrekenwijk is te zien op deze website of op te vragen bij de Publieksbalie van de gemeente Lelystad.

Boldrempels in de Landstreken

---

U heeft Acrobat Reader nodig om deze bestanden te kunnen inzien. Heeft u geen Reader? Klik dan op de knop hieronder...

Link naar de downloadsite voor Acrobat Reader

---