Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

De heer Klatter uit Burgh-Haamstede Koninklijk onderscheiden

Donderdag 7 december reikte burgemeester Asselbergs in de Gereformeerde kerk van Burgh-Haamstede een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer H.J. Klatter (77). De uitreiking vond plaats op de Internationale Vrijwilligers Dag. Gemeenten en organisaties besteden op deze dag aandacht aan zowel individuele vrijwilligers als vrijwilligersprojecten. De heer Klatter komt in aanmerking voor de onderscheiding door zijn langdurige inzet ten behoeve van de kerk, het vakbondswezen, politiek en welzijn. Hij is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.
image
Omstreeks 1957 was de heer Klatter als diaken betrokken bij het kerkenwerk in zijn woonplaats.

Na een onderbreking pakte hij zijn vrijwilligerswerk voor de Gereformeerde kerk in 1984 weer op.

Tussen 1984 en 1991 was hij voorzitter van de commissie van beheer van de Gereformeerde Kerk Haamstede. Gedurende een periode van zes jaar was hij ouderling, met als nevenfunctie kerkvisitator voor de regio Zierikzee. Daarnaast heeft de heer Klatter zich voor diverse commissies ingezet. Hij was onder meer lid van de beroepingscommissie, lid van de liturgiecommissie en voorzitter van de taakgroep eredienst.

In 1952 werd de heer Klatter lid van de vakbeweging CNV. Sinds 1980 zette hij zich op bestuurlijk niveau in voor het vakbondswezen. Allereerst als bestuurslid van de plaatselijke afdeling Burgh-Haamstede. Tussen 1985 en 1995 was hij voorzitter van de districtsraad Zeeland. Reeds tien jaar is beoogd decorandus betrokken bij het Landelijk Groepsbestuur Senioren, hij werd in 1996 aangesteld als vice-voorzitter en is momenteel tweede voorzitter. Daarnaast was de heer Klatter lid (1990-1995), respectievelijk plaatsvervangend lid (2000) van de Algemene Vergadering, het hoogste verenigingsorgaan van het CNV.
Op politiek gebied heeft de heer Klatter zich onder andere verdienstelijk gemaakt als bestuurslid van het CDA Schouwen-Duiveland. Tot aan de gemeentelijke herindeling in 1997 was de heer Klatter CDA-raadslid voor de gemeente Westerschouwen. Het welzijn van ouderen behartigde de heer Klatter als lid van de stuurgroep Ouderenbeleid en als voorzitter van de Seniorenraad, een adviesorgaan van de gemeente.