AutoRai

ECO Village: Alle facetten van ecorijden onder één dak

(12/8/2006)
AutoRAI 2007 is het grootste aan autoâs en mobiliteit gerelateerde evenement van Nederland. Logisch dat bij zoân gebeurtenis ook een belangrijke rol is weggelegd voor milieuvriendelijke mobiliteit. In ECO Village zijn alle facetten daarvan onder één dak verzameld. Duurzame mobiliteit staat niet alleen hoog op de politieke agenda. Ook autofabrikanten en aan de autobranche gerelateerde toeleveranciers investeren volop in de ontwikkeling van nieuwe, milieuvriendelijke technologie. Dat varieert van technieken om bestaande motoren schoner te maken, zoals roetfilters en extra schone brandstoffen, tot waterstof- en hybride-aandrijving en alternatieve brandstoffen als aardgas en bio-ethanol. ECO Village is de plek waar tijdens AutoRAI 2007 al die ontwikkelingen op een centrale plek in het RAI-complex onder één dak worden verzameld.

Kijken en doen
Zo worden in ECO Village de nieuwste ECO-autoâs gepresenteerd, vertellen brandstofleveranciers over de manieren waarop zij hun producten steeds verder verbeteren en laten energiemaatschappijen zien op welke manieren zij âgroene energieâ opwekken. Bovendien tonen toeleveranciers zoals bandenfabrikanten, de makers van navigatiesystemen of leasemaatschappijen de producten waarmee zij een belangrijke bijdrage leveren aan ECO-rijden. En dat ECO-rijden geen saaie ervaring hoeft te zijn, kan de bezoeker van ECO Village zélf ondervinden. Wie meer wil dan kijken alleen, kan bij de importeurs van ECO-autoâs een voucher aanvragen voor een proefrit. Tijdens zoân unieke rit ervaart men hoe goed een moderne ECO-auto rijdt. Bovendien geeft een instructeur de bestuurder tijdens de testrit nuttige tips over zuinig autorijden. Zo leert de bezoeker van ECO Village dat de toekomst van ECO-rijden al is aangebroken.

ECO Village laat zien dat AutoRAI 2007 aandacht schenkt aan alle aspecten van mobiliteit. Niet alleen door de nieuwste en mooiste autoâs te tonen, maar ook door volop stil te staan bij de ontwikkelingen op het gebied van ecologisch en economisch verantwoorde mobiliteit.