AutoRai

Auto in de Toekomst: schoner, stiller, zuiniger

(12/8/2006)
Op AutoRAI 2007 neemt het groene paviljoen âAuto in de Toekomstâ van Stichting Natuur en Milieu en de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente letterlijk en figuurlijk een centrale plaats in. In dit paviljoen draait het om de mobiliteit van de toekomst die niet alleen schoner, stiller en zuinige moet, maar tegelijkertijd comfortabel en aantrekkelijk kan zijn.
âMet een centrale plaats op AutoRAI 2007 laten Natuur en Milieu en de technische universiteiten zien hoe duurzame mobiliteit er in 2020 wat ons betreft uit kan zienâ, zegt Mirjam de Rijk, directeur van Natuur en Milieu.

In het paviljoen staat een toekomstauto ontworpen door twaalf studenten van de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente in samenwerking met het Nederlandse automotive bedrijfsleven. Natuur en Milieu heeft dit initiatief genomen om de auto-industrie uit te dagen om veel sneller met schonere, stillere en zuinigere autoâs te komen. De auto van de toekomst is de blikvanger van het paviljoen, de boodschap die wordt uitgedragen is echter breder. De auto van de toekomst is onlosmakelijk verbonden met een nieuw mobiliteitsconcept, een nieuwe manier van denken over mobiliteit. In het paviljoen, ingericht alsof het jaar 2020 al is aangebroken, kunnen bezoekers niet alleen modellen en belangrijke technische onderdelen van de duurzame auto van de toekomst bekijken en aanraken, ze kunnen er de duurzame mobiliteit van de toekomst ook beleven.

In het Auto in de Toekomst-paviljoen laten Natuur en Milieu, de universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente, AutoRAI en hun partners de bezoekers kennis maken met de toekomstige (technische) mogelijkheden voor duurzame mobiliteit. Doel van het paviljoen Auto in de Toekomst is mensen te informeren over en enthousiasmeren voor het concept van duurzame mobiliteit en daarmee de marktintroductie van zeer zuinige autoâs te versnellen.