AutoRai

Autovisie brengt de spectaculairste sportwagens bij elkaar in de SuperCar Paddock

(12/8/2006)
In de SuperCar Paddock op de AutoRAI, kan iedereen die benzine in zijn bloed heeft, zijn hart ophalen. Net als in 2005 wordt hier een collectie supersportwagens tentoongesteld die zijn weerga niet kent. Traditiegetrouw wordt de SuperCar Paddock tijdens AutoRAI 2007 de plaats waar de liefhebbers van de meest spectaculaire sportwagens oog in oog kunnen komen te staan met een internationaal gezelschap van autoâs die je in Nederland âin het wildâ maar heel zelden tegenkomt. Raspaarden in de categorie Pagani Zonda, Maserati MC12 Corsa, Lamborghini Murciélago LP640, Porsche 911 GT3 RS, Noble M15 of Ford GT.

Droomauto
De SuperCar Paddock biedt niet alleen plaats aan de topmodellen van beroemde fabrikanten waarvan de autoâs het hart van de liefhebber sneller doen kloppen; er zijn ook enkele unieke performance-cars te bewonderen die zijn ontwikkeld door relatief onbekende constructeurs die hun sporen in de auto-industrie of -racerij hebben verdiend en die een eigen bedrijf zijn begonnen om hun eigen droomauto te bouwen. Zoals de Gumpert Apollo, ontwikkeld en gebouwd door Roland Gumpert, voormalig motorsportchef bij Audi. Of de spectaculaire Caparo T1, ontwikkeld door ex-McLaren designers Ben Scott-Geddes en Graham Halstead.

Autovisie is nog in druk overleg met tal van autofabrikanten, dus welke autoâs nog meer in de SuperCar Paddock te zien zijn, blijft een verrassing. Dat tijdens AutoRAI 2007 in deze Paddock in de Europa Foyer van Amsterdam RAI een unieke collectie van de meest spectaculaire supersportwagens zal staan, staat echter nu al vast.

Uniek
En wat spektakel betreft: op de AutoRAI-persdag, 27 maart, wordt het startschot gegeven voor de EurAsia Cabrio Challenge. Twintig teams vertrekken dan per cabriolet voor een marathonrit naar Singapore via de langst mogelijke route over land. Dat betekent een rit van 17.000 kilometer over vaak moeilijk begaanbaar terrein door landen als Rusland, Mongolië, Laos, Vietnam, Thailand en Maleisië â en alles natuurlijk met de cabriokap open â tenzij dat écht niet kan. De monsterrit is een initiatief van Autovisie en leasemaatschappij LeaseDeal â de kandidaten zijn eerder dit jaar geselecteerd via een oproep in Autovisie. De rit duurt nét geen maand; op Koninginnedag, 30 april 2007, moet de karavaan Singapore bereiken.