Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 december 2006

Hotelgast vernielt ruit

Nijverdal

De politie hield in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 december om 02.25 uur in een hotel aan de Grotestraat in Nijverdal een 31-jarige man uit Caïro (Egypte) aan. De hotelgast was die avond te laat terug gekomen en kon het hotel niet meer in. Al schreeuwend vernielde hij een ruit en klom door het raam naar binnen. Politieagenten troffen de man in het hotel en hielden hem aan. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en kon met gepast geweld in de boeien worden geslagen. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en aldaar opgesloten. De hoteleigenaar heeft aangifte van vernieling gedaan. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-163358)

Automobiliste gewond naar ziekenhuis

Nijverdal

Op donderdag 7 december vond om 19.40 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Joncheerelaan in Nijverdal. Een 22-jarige man uit Holten reed over de Joncheerelaan in de richting van Dennenoord. Een onbekend gebleven automobilist die voor hem reed remde plotseling, waardoor de 22-jarige ook abrupt moest remmen. Een 29-jarige automobiliste uit Almelo die achter de Holtenaar reed had dit te laat in de gaten waardoor een kop/staart aanrijding ontstond. De 29-jarige vrouw raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (06-163294)

Man voor poging tot diefstal aangehouden

Enschede

Een 22-jarige man uit Enschede is op vrijdag 8 december om 04.30 uur door de politie aangehouden op de Wenninkgaarde in Enschede. Even daarvoor had hij een 28-jarige Enschedeër die al fietsend langsreed tegen zijn been getrapt en met woorden bedreigd om zijn fiets aan hem af te staan. De 28-jarige wist te ontkomen en belde de politie. De 22-jarige verdachte is na zijn aanhouding voor verhoor opgesloten op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op. (06-163365)

Diefstal zeldzame boot

Hengelo

Op donderdag 7 december werd tussen 20.30 en 21.00 uur een boot op een trailer ontvreemd vanaf een bedrijfsterrein aan de Industriestraat in Hengelo. Deze boot is eigendom van een 61-jarige Schiedammer, maar was in onderhoud bij het bedrijf van een 26-jarige Hengeloër. De 26-jarige Hengeloër was die dag met de boot aan het werk op zijn bedrijfsterrein aan genoemde straat. Hij ging even zijn kantoor binnen om een telefoontje te plegen. Toen hij weer buiten kwam, was de boot, die op een trailer stond, verdwenen. De boot betreft een zeldzaam type waarvan er maar een (1) in Nederland vaart en nog eens een in Duitsland en een in België. Het betreft een Scarani Sol 17 in de kleuren wit en geel, voorzien van een Mercury buitenboordmotor. De trailer is van het merk Marlin type 1500 met het kenteken WT-JX-93. De totale waarde bedraagt 35.000 euro. (06-163319)

Politie neemt rijbewijs dronken automobilist in

Enschede

De politie controleerde op vrijdag 8 december om 03.45 uur een automobilist op de Broekheurnerweg in Enschede. Bij de man, een 27-jarige Enschedeër, werd alcoholgebruik geconstateerd. De man is daarop aangehouden voor het afleggen van een ademanalyse aan het bureau. De uitslag daarvan was 2,25 promille. De politie vorderde het rijbewijs van de 27-jarige in en maakt proces-verbaal op. (06-163361)

Aangehouden na mishandeling

Enschede

De politie hield op vrijdag 8 december om 01.45 uur een 33-jarige Enschedeër aan wegens mishandeling. Deze mishandeling vond kort daarvoor plaats in zijn woning aan de Waalstraat in Enschede ten opzichte van een 39-jarige Rotterdamse. Beide personen kenden elkaar nog maar kort via internet en de 39-jarige Rotterdamse was die dag op bezoek bij de 33-jarige. Het contact liep niet zoals was voorgesteld en mondde uiteindelijk uit in een mishandeling, waarbij de 39-jarige klappen kreeg van de 33-jarige. Zij deed hiervan aangifte, waarop de politie de 33-jarige aanhield en hem insloot voor nader verhoor. (06-163325)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --