Openbaar Ministerie

Verdachte brandstichting Vianen aangehouden

Utrecht, 8 december 2006

De politie heeft woensdag 6 december een man aangehouden die verdacht wordt van brandstichting in een woning in Vianen. Direct na de brand op 21 september van dit jaar was er het vermoeden dat er sprake zou zijn van brandstichting. Een team van vijftien rechercheurs werd op het onderzoek gezet.

Dit heeft er toe geleid dat op 6 december een 28-jarige inwoner van Utrecht kon worden aangehouden. Vandaag, 8 december is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man zit nu veertien dagen in bewaring. Het onderzoek gaat ondertussen verder. Dit betreft ook het motief van de man dat tot op heden nog niet duidelijk is.

Bij de brand op 21 september aan de Walravenstraat in Vianen was een aantal bewoners vanaf de eerste verdieping uit het raam gesprongen. Zeven bewoners raakten gewond en na behandeling in het ziekenhuis konden vijf van de zeven gelijk weer naar huis. Twee van hen werden toen opgenomen.

De verdachte moet op 21 december voor de Raadkamer verschijnen waar wordt besloten over de verlenging van het voorarrest.