Politie Gelderland-Zuid

Flyer-actie in onderzoek verkrachting

Nijmegen, 08-12-2006 o De politie van Nijmegen houdt in de nacht van vrijdag op zaterdag een flyer-actie in het centrum van Nijmegen. Deze actie vindt plaats in het kader van het onderzoek naar de verkrachting van een 21-jarige vrouw op de Bloemendaalseweg, dan precies een week geleden. De politie hoopt daarmee zoveel mogelijk mensen te bereiken die eventueel informatie kunnen geven over de dader van deze verkrachting.

Intussen is de politie ook op zoek naar enkele specifieke getuigen. Dat betreft mensen die rond het tijdstip van de verkrachting ook door surveillerende agenten in de omgeving zijn gezien:
* Voor een cafetaria op de hoek van de Molenweg en de Nieuwe Nonnendaalseweg stond rond dat tijdstip een groepje mensen. In dat groepje waren onder andere een blonde vrouw in de leeftijd van 20 tot 30 jaar en een man met een gezet postuur. Deze man had kort geknipt haar of was enigszins kalend. Ook stonden daar enkele personenautos met daarin een aantal mensen.
* Een vrouw met lang blond krullend haar fietste rond dat tijdstip over de Tweede Oude Heselaan en de Molenweg in de richting van de Dikkeboomweg.

* Op de Molenweg is het slachtoffer voorbij gefietst door een man van ongeveer 20 jaar oud met een lichtkleurige jas aan.

De politie is vooral naar deze specifieke getuigen op zoek. Zij zouden wellicht de dader van de verkrachting gezien kunnen hebben. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.
Meer informatie over de verkrachting is te lezen in een uitgebreid opsporingsbericht op deze site.
(03)