Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Lochem - Fietsster gewond door aanrijding                 |
Een 82-jarige vrouw uit Lochem is afgelopen donderdag (07/12) gewond geraakt door aanrijding met een automobilist op de Pr. Bernardweg in Lochem.

Donderdagochtend (07/12) omstreeks 08:30 uur fietste de 82-jarige vrouw op de Pr. Bernardweg in Lochem. Achter haar reed een 49-jarige man uit Vorden in zijn auto in dezelfde richting. Vervolgens sloeg de fietsster zonder richting aan te geven en zonder om te kijken linksaf. De automobilist week nog uit naar links en remde voluit, maar raakte de 82-jarige vrouw met de rechtervoorzijde. Hierdoor kwam de vrouw ten val op het wegdek. De vrouw liep hierdoor letsel aan haar hoofd op en is per ambulance overgebracht naar het Spittaal in Zutphen.

|     |Zutphen -  Inbraak bloemist                               |
Bij een bloemist aan de Brink in Zutphen is in de nacht van woensdag op donderdag (07/12) ingebroken.

De verdachten zij via een gat in een ruit naar binnen gegaan. Men heeft de kluis van de bloemist ontvreemd, hierin bevonden zich onder andere geld en cadeaubonnen. De politie zoekt getuigen die op voornoemde periode iets van deze inbraak hebben waargenomen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Zutphen - Hoogtezon veroorzaakt brand                     |
In een woning aan het Stationsplein in Zutphen heeft donderdagochtend (07/12) brand gewoed. Het vuur is vermoedelijk door een hoogtezon ontstaan.

De brand werd omstreeks 08.30 uur gemeld en woedde in een appartement aan het Stationsplein in Zutphen. De bewoners wisten op tijd de woning te verlaten, maar er was lange tijd onzekerheid over hun kat. Nadat de brandweer het vuur had geblust werd het beestje gevonden, het had de brand niet overleefd. Vermoedelijk is een aangesloten hoogtezon in de kledingkast oorzaak van de brand. De kat heeft waarschijnlijk de aan/uitschakelaar aangeraakt, waardoor de brand is ontstaan. Ondanks dat de brandweer de woning snel onder controle had was de slaapkamer van de woning was totaal uitgebrand. Een ondergelegen winkel had waterschade opgelopen. De bewoners van de woning zijn tijdelijk elders ondergebracht.

|     |Brummen -  Geef insluipers geen kans                      |
Afgelopen week werden er in de avonduren bij diverse woningen portemonnees weggenomen. Men kon bij de woningen binnen komen omdat de bewoners hun achterdeur niet hadden afgesloten.

De politie heeft afgelopen week vier aangifte van insluiping gemeld gekregen. Hierbij werden onder andere portemonnees weggenomen in Brummen (Arnhemsestraat), Eerbeek (Juliana van Stolberglaan, Illinckstraat) en Tonden (Voorsterweg). De bewoners van de woningen waren thuis, maar hebben echter niets gemerkt van de insluipingen. De politie adviseert om zeker 's avonds de (keuken)deuren af te sluiten.

----------------------------------------einde berichten------------------------------------------
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --