Politie Gelderland-Zuid


Achtervolging leidt tot aanhouding


Kesteren, 08-12-2006 * In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Nedereindsestraat in Kesteren een 24-jarige man uit Kesteren aangehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Agenten zagen tijdens de surveillance op de Hoofdstraat een auto die hen opviel vanwege het rijgedrag. Toen zij besloten de bestuurder aan te spreken ging hij er vervolgens met grote snelheid vandoor. Dit leidde tot een korte achtervolging met hoge snelheden door de straten van Kesteren. Tijdens die heftige rit doofde de 24-jarige bestuurder ook de verlichting van de auto. Uiteindelijk kon de auto tot stoppen worden gedwongen op de Nedereindsestraat. Vervolgens roken de agenten een sterke alcohollucht in de auto. Voor alle zekerheid werd de 24-jarige man meegenomen voor een ademanalyse. Uit dat onderzoek bleek dat de bestuurder 265 ug/l blies terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal.


Omdat hij ook door het vluchtgedrag het verkeer opzettelijk in gevaar had gebracht werd zijn rijbewijs ingevorderd. De 24-jarige verklaarde zelf weggereden te zijn omdat hij wist dat hij teveel had gedronken had. Hij kreeg verder een rijverbod van 3 uur. De officier van justitie zal de uiteindelijke strafmaat bepalen. (03)