Gemeente Albrandswaard


Ambitieuze doelstelling voor Johannapolder (Persbericht van NRIJ)

Het Algemeen Bestuur van het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde heeft vandaag ingestemd met de 1e fase van de ontwikkelingsvisie van het recreatiegebied Johannapolder.

Het recreatieschap heeft een functie als toegangspoort met allure voor ogen voor recreatiegebied Johannapolder en het Project Mainport Rotterdam: een boulevard langs de jachthaven met uitzicht op de rivier de Oude Maas, uitbreiden van fiets, skate- en wandelmogelijkheden en sportieve recreatie behoren tot de mogelijkheden en zullen op haalbaarheid worden onderzocht in een tweede fase. In de visie worden ook de eventuele mogelijkheden onderzocht voor het in de Johannapolder gelegen binnen- en buitenbad Albrandswaard. Met deze ambitie voor de Johannapolder heeft het schap ook een relatie voor ogen met andere groenontwikkelingen op Midden-IJsselmonde, zowel voor de korte als de langere termijn.

Eerste fase: verkenning
De visie is het resultaat van een verkenning naar mogelijke functies voor de recreatie in het gebied, waarbij nadrukkelijk de functie van het bad Albrandswaard aan de orde kwam. Uiteraard werden daarnaast elementen als natuur, landschap en cultuur erbij betrokken. Er is een analyse gemaakt van het gebied en aangrenzende ontwikkelingen, en een inventarisatie van belangen en wensen van betrokkenen. Het bestuur heeft gekozen voor uitbreiding van sport en recreatie en voor een kwaliteitsimpuls van het gebied.

Tweede fase: haalbaarheidstudie
De gekozen richting wordt getoetst op haalbaarheid van de ingediende plannen. Als eerste zal daarbij de zwembadfunctie worden aanbesteed als onderzoeksstap naar de haalbaarheid.

Het bestuur van het recreatieschap streeft ernaar in het voorjaar van 2007 tot een besluit te komen over de ontwikkelingsvisie.