Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 08-12-2006

Illegale vreemdelingen

s-Hertogenbosch Donderdagavond is door de politie een controle gehouden bij een bedrijf aan de Kruisstraat in s-Hertogenbosch. In het bedrijf werden een vijftal personen gezien. Drie van hen wisten via verschillende uitgangen te ontkomen. Een 28-jarige man uit Taiwan en een 43-jarige man uit China konden worden achterhaald. Zij konden niet aantonen legaal in Nederland te verblijven. De mannen zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie Brabant-Noord.


-----

Dezelfde avond werd ook een controle gehouden bij een bedrijf aan de Pettelaarseweg in s-Hertogenbosch. Drie personen, een vrouw en twee mannen, allen afkomstig uit China werden aangetroffen. Het drietal kon niet aantonen legaal in Nederland te verblijven. Ze zijn voor verder onderzoek overgedragen aan de vreemdelingendienst van de van de politie Brabant-Noord.

Man aangehouden voor aanranding

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Eerder die avond had hij een 18-jarige vrouw op Orthen in s-Hertogenbosch aangerand. Hij had de vrouw onder andere bij de borsten gepakt. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Rijbewijs kwijt bij snelheidscontrole

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 51-jarige man uit Sint Michielsgestel bekeurd. Hij reed met zijn auto met een snelheid van 136 km/u over de Vughterweg in s-Hertogenbosch. Op deze weg man 80 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Te veel gedronken en ongeldig rijbewijs

s-Hertogenbosch Donderdagavond, rond 22 uur, werd op het engelenmeer in s-Hertogenbosch een taxi gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 42-jarige bestuurder uit s-Hertogenbosch zonder rijbewijs reed. Het rijbewijs van de man was ongeldig verklaard. Verder bleek, dat hij te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. De man is voor de verschillende feiten bekeurd. Daarnaast kreeg hij ook een rijverbod.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Vrijdagmorgen is een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man had in een woning in s-Hertogenbosch zijn 20-jarige vriendin uit s-Hertogenbosch bedreigd. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.


-------

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is een 56-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 51-jarige vriendin uit Liempde in een woning in s-Hertogenbosch met een mes te hebben bedreigd. De man is aangehouden voor verder onderzoek.

Vreemdelingen controle

Boxtel Donderdagavond is een vreemdelingencontrole gehouden bij een bedrijf aan de Schijndelseweg in Boxtel. Bij de controle werden een 17-jarige man uit Taiwan, een 21 en een 45 jarige man uit China aangetroffen die niet konden aantonen legaal in Nederland te verblijven. De drie mannen zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie Brabant-Noord.

Licht gewonden bij brand

Esch In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 01.10 uur, werd een brand gemeld in een woning aan de Looiershof in Esch. Door de brandweer werd de brand snel geblust. De bewoners, een 46-jarige vrouw met haar drie dochters in de leeftijd van 12 tot 16 jaar wisten tijdig naar buiten te gaan. Wel hadden enkele lichte verwondingen opgelopen en ademhalingsproblemen. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Na behandeling konden ze het ziekenhuis weer verlaten. Het gezin is tijdelijk bij familie ondergebracht.

Man aangehouden

Sint Michielsgestel In de nacht van donderdag op vrijdag is een 52-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. De man werd bij een woning aan de Hoogstraat in Sint Michielsgestel aangetroffen door politiemensen. De auto die hij bij zich had, had valse kentekenplaten. In de auto troffen de politiemensen spullen aan, die waarschijnlijk afkomstig zijn van eerdere inbraken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Huiselijk geweld

Uden De politie heeft vrijdagmorgen, 8 december in zijn woning in Uden een 54 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 51 jarige ex-vrouw, met wie hij nog steeds een woning deelde, te hebben mishandeld. De man is ingesloten.

Verdachte van diefstal

Uden Donderdagavond 8 december is aan de Lippstadsingel in Uden een 51 jarige Helmonder aangehouden op verdenking van diefstal van een kabelhaspel vanaf de Markt in Uden.

Getuigen hadden gezien dat enkele mannen vanaf het afgesloten bouwterrein aan de Markt de kabelhaspel wegnamen. Later kreeg de politie de melding dat er op de Lippstadsingel, kort voor de oprit naar de Rijksweg A50 een bestelauto stil stond. Achter die auto stond een aanhangwagen waarop een kabelhaspel stond die door de aanhanger was gezakt. De Helmonder, die verklaarde de bus te hebben bestuurd is aangehouden. De politie neemt de zaak verder in onderzoek.

Man onwel

Uden In de nacht van donderdag op vrijdag troffen agenten in de struiken langs de Kastanjeweg in Uden een 24 jarige man uit Odiliapeel aan. Hij was niet aanspreekbaar en het duurde enige tijd vooraleer de politie contact met hem kon maken. Hij was onder invloed van alcoholhoudende drank en in het bezit van een hoeveelheid hard- en softdrugs. De man is aangehouden en op het politiebureau onderzocht door een arts. Gelet op zijn lichamelijke toestand is de man overgebracht naar het ziekenhuis.

Vuurwerk in beslag genomen

Veghel In twee woningen aan de Beatrixsingel in Veghel is donderdagmiddag vuurwerk aangetroffen. In de woning van een 27 jarige man uit Veghel lag in de kelder ruim 47 kilogram knal- en siervuurwerk. In de woning van een 16 jarige jongen is 25 kilogram soortgelijk vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk zou zijn ingekocht in België.

Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Doorgereden na aanrijding met politieauto

Oss Donderdagavond, 8 december zagen agenten op de Tollensstraat een bromfiets rijden met twee mannen die beiden geen helm droegen. Toen de agenten de bromfietser wilden laten stoppen gaf de bromfietser echter gas bij in plaats van te stoppen. Hij raakte daarbij het geopende portier van de politieauto en reed vervolgens door. Zij passagier, een 21 jarige Ossenaar was al bij het extra gas geven door de bestuurder van de bromfiets afgesprongen. Hij kon ter plaatse door de politie worden gehoord. De bromfietsbestuurder, een eveneens 21 jarige Ossenaar is kort daarna aangehouden. Hij is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

Vrouw gewond bij ongeval

Oss Vrijdagmorgen is een 80-jariger vrouw uit Oss bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw fietste over de Hertogensingel in Oss. Op de kruising van die weg met de Schelversakker kwam ze in aanrijding met een auto bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Oss, die over de Schelversakker reed. Het slachtoffer is met verschillende botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.