Politie Hollands Midden

Datum: 8 december 2006

Lisse Diefstal uit tuincentrum In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 december zijn eruit een tuincentrum gelegen aan de Heereweg in Lisse complete tuinsets weggenomen. Het tuincentrum heeft na de ontdekking aangifte gedaan van diefstal. Gezien de grootte en het volume van de tuinsets moeten de dader(s) gebruik hebben gemaakt van een vrachtwagen dan wel aanhangwagen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Leiden Bloemendozen vol tabak

De politie heeft donderdagavond, 30 november, een 43 jarige man uit Glasgow (Schotland) aangehouden op grond van de Wet op de Accijns. Een motoragent zag de bestuurder omstreeks 21.20 uur een verkeersovertreding maken op de Lammenschansweg. De bestuurder reed eerst in de richting van de Kastanjekade en sloeg ter hoogte van de Tomatenstraat linksaf. Vervolgens reed hij aan de linkerzijde van de middengeleider over het kruispunt om vervolgens weer richting het Lammenschansplein te rijden. De motoragent heeft de bestuurder staande gehouden voor een controle waaronder ook een controle op het vervoer van vuurwerk. Op vraag van de agent opende de bestuurder de laadruimte van zijn auto waarin een aantal bloemendozen bleken te zitten. De agent vroeg een van de dozen te openen om te zien of er inderdaad bloemen in zaten zoals de bestuurder beweerde. De bestuurder tilde snel een deksel op en sloot het met dezelfde snelheid. De agent had echter al sloffen tabak gezien in de doos. De bestuurder bekende even later geen bloemen te vervoeren, maar tabak. In alle negentien dozen zaten sloffen tabak (shag) met een totaalgewicht van 589 kilo. Vanwege het vermoeden van smokkelen werd de bestuurder aangehouden voor het ontduiken van de accijnswet. De douane is in kennisgesteld voor verdere afhandeling.

Schoonhoven Diefstal van RVS Op twee plaatsen in Schoonhoven is er in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 december een lading RVS gestolen. De eerste melding bij de politie was de diefstal van RVS van een bedrijfsterrein aan de Bergambachterstraat. Dader(s) zijn vermoedelijk via de openbare weg, door het openbreken van een hek, het bedrijfsterrein opgereden. Van het bedrijfsterrein is een container van 6 meter lang waarin RVS lag opgeslagen weggenomen. Gezien het formaat van de container is er vermoedelijk gebruik gemaakt van een vrachtwagen. Mogelijk dat personen de vrachtwagen gezien hebben, zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Schoonhoven via 0900-8844.

In dezelfde nacht is er eveneens RVS weggenomen van een bedrijfsterrein aan de Buiten de Veerpoort. Ook hier werd een hek opengebroken en is er vermoedelijk van een vrachtwagen gebruik gemaakt om de buit, een RVS-trechter weg te nemen. De politie roept ook in deze zaak getuigen op zich te melden.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --