Amsterdam Weekly wint weer European Newspaper Awards

Amsterdam weekly bv

persbericht
Datum: 8 december 2006

AMSTERDAM WEEKLY, de gratis culturele krant van Amsterdam, is voor het tweede achtereenvolgende jaar bekroond met drie European Newspaper Awards.

De jury van de 8e European Newspaper Awards, bestaande uit Europese journalisten, wetenschappers en designers beloonde Amsterdam Weekly met in totaal drie Awards of Excellence in de categorieën Voorpagina en Fotografie.

De Photo Notes van de fotograaf Hans Eijkelboom en de Attachments-serie van kunstenaar/fotograaf Arnoud Holleman, wekelijks op pagina 3 van AMSTERDAM WEEKLY, werden geprezen met twee Awards in de categorie Fotografie. De voorpagina-designs van ontwerper Subalpin en fotografen-duo WassinkLundgren wonnen in de categorie Voorpagina.

AMSTERDAM WEEKLY is een van de vijf Nederlandse kranten, waaronder NRC Next, die bekroond werden tijdens de achtste jaarlijkse European Newspaper Awards. Circa 300 kranten uit 26 Europese landen waren vertegenwoordigd tijdens deze competitie. Medewinnaars zijn bekende dagbladen zoals het Belgische De Morgen en het Britse The Guardian.

Dit is de derde grote erkenning voor AMSTERDAM WEEKLY, een onafhankelijke krant die in maart 2007 haar 3-jarig bestaan viert. In 2005 is tijdens de European Design Show in het Design Museum in Londen is de krant uitgeroepen tot een van de meest inspirerende en innovatieve ontwerpprojecten in Europa van de afgelopen twee jaar. Op de 7e European Newspaper Awards 2005 won AMSTERDAM WEEKLY Awards of Excellence in drie categorieën.

De prijzen worden begin 2007 uitgereikt in Wenen.

OVER AMSTERDAM WEEKLY
AMSTERDAM WEEKLY is een gratis culturele krant die sinds maart 2004 wordt uitgegeven. Het is te vergelijken met bladen zoals The Village Voice in New York. AMSTERDAM WEEKLY bevat journalistieke artikelen en een actueel overzicht van kunst, evenementen en nachtleven in Groot Amsterdam. AMSTERDAM WEEKLY heeft een oplage van 24.000 exemplaren en wordt gedistribueerd op 700 locaties door de hele stad. Op het internet is AMSTERDAM WEEKLY te vinden op www.amsterdamweekly.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE,