Gemeente Amsterdam



Project voor tienermoeders `Weer aan de slag!'

8 december 2006

Er is plaats voor jonge moeders die weer naar school of aan het werk willen. De Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) van de gemeente Amsterdam heeft van het Europees Sociaal Fonds (ESF) subsidie gekregen voor het project `Weer aan de slag!'. Met dit geld kunnen 200 jonge moeders begeleid worden. Dus meld aan! Dat kan via de website www.altrajeugdzorg of bel 020-6709246.

`Weer aan de slag!' is voor (aanstaande) jonge moeders tussen de 15 en 23 jaar, zonder startkwalificatie, die weer naar school of aan het werk willen gaan. Het project is ook bedoeld voor (aanstaande) moeders die wel op school zitten, maar dreigen uit te vallen.

Toekomstperspectief

De moeders worden gemiddeld een jaar begeleid door een vaste trajectbegeleider. De eerste maand na aanmelding hebben de moeder en de trajectbegeleider 1 tot 2 afspraken per week. Dan wordt er een trajectplan op maat gemaakt. En vervolgens krijgen de moeders een cursus- en trainingaanbod aangereikt. Hier komen onderwerpen zoals school/werk, realiseren van kinderopvang, opvoeding van het kind, uitbreiding en onderhouden van moederenkind244x244.jpg (30 Kb) een netwerk, seksualiteit en anticonceptie, sociale vaardigheden en het omgaan met geld aan bod. Van de jonge moeder wordt verwacht dat ze echt gaan nadenken over wat ze met haar toekomst wil, dat zij zich inzet tijdens het traject, dat ze afspraken nakomt en huiswerkopdrachten maakt.

`Weer aan de slag!' loopt al drie jaar. Van de moeders die de afgelopen drie jaar begeleid zijn, is 70% succesvol afgesloten. Dat wil zeggen dat zij minimaal een jaar op school zitten of aan het werk zijn.

Aanmelden

Ben je een (aanstaande) jonge moeder en wil je jezelf aanmelden, of bent u verwijzer? Surf dan naar www.altrajeugdzorg.nl of bel naar nummer 020-6709246