Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 8 december

* VIJF MANNEN AANGEHOUDEN NA ONENIGHEID
ROTTERDAM-ZUIDPLEIN - Politiemensen hebben woensdagmiddag, omstreeks vier uur, op de Twentestraat vijf mannen aangehouden. De aanleiding was een onenigheid over een parkeersituatie. Een 22-jarige Rotterdammer parkeerde zijn auto op de stoep bij de bank en ging met zijn passagier, een 37-jarige Schiedammer, de bank binnen. Op dat moment werden ze aangesproken door drie medewerkers van Stadstoezicht op hun parkeergedrag. Er ontstond een onenigheid, waarbij over en weer klappen vielen en de 22-jarige Rotterdammer gewond raakte aan zijn hoofd. De 37-jarige Schiedammer en een 44-jarige Rotterdammer (vader van het 22-jarige slachtoffer die inmiddels ter plaatse was) werden aangehouden voor mishandeling. Twee van de drie betrokken medewerkers van Stadstoezicht, Rotterdammers van 25 en 29 jaar oud, zijn eveneens korte tijd later aangehouden. De 37-jarige man uit Schiedam en de 44-jarige Rotterdammer zijn na verhoor heengezonden. De drie overige verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht van de onenigheid.


* AANRIJDING MET DODELIJK AFLOOP
HELLEVOETSLUIS - Een 15-jarige jongen uit Geervliet is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden aan zijn verwondingen die hij opliep als gevolg van een aanrijding die 's avonds rond half acht plaatsvond op de Kanaalweg OZ. Het slachtoffer liep of reed samen met zijn 17-jarige vriend uit Spijkenisse over de Kanaalweg OZ. Zij waren in het bezit van een bromfiets. Een 31-jarige automobilist uit Hellevoetsluis, die in tegenovergestelde richting reed, is in botsing gekomen met het tweetal en de bromfiets. Na de aanrijding werd de 17-jarige jongen zwaar gewond aangetroffen en met behulp van het traumateam gestabiliseerd en overgebracht naar het Erasmus MC. Door de Technische Ongevallen Dienst werd een nader sporen onderzoek ingesteld waarna rond half tien het tweede slachtoffer, de 15-jarige jongen, achter een rietkraag in het water, werd aangetroffen. Direct werd gestart met reanimatie. Dit slachtoffer werd eveneens overgebracht naar het Erasmus MC, waar hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen overleed. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van dit ongeval.


* LEKKENDE GASLEIDING
KRALINGEN-CROOSWIJK - Tijdens werkzaamheden raakte donderdagmorgen tien uur een gasleiding lek aan de Crooswijkseweg. Met een graafmachine was een 1-bars leiding lek gestoten waarna het gas omhoog spoot. Uit voorzorg werden ongeveer 20 omwonenden uit hun woning geëvacueerd en opgevangen in RET-bussen. Door de Eneco werd het lek gedicht waarna rond kwart over elf ieder weer veilig huiswaarts kon keren. De brandweer verleende assistentie.


* OVERVAL OP SNACKBAR
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel van district Oost stelt een nader onderzoek in naar een overval op een snackbar aan de Vondelweg. Rond acht uur in de avond werd de 54-jarige eigenaar in zijn winkel door een man met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd, waarna hij geld moest afgeven. Nadat de overvaller enkele geldbiljetten had ontvangen ging hij er op de fiets vandoor in de richting van de Warande. De vrouw van de eigenaar, die op het moment van de overval in de keuken was, waarschuwde de politie. Vandaag wordt een buurtonderzoek gehouden.


* VERKEERSOVERLAST NA AANRIJDING BOTLEKTUNNEL

Een aanrijding in de Noordbaan van de Botlektunnel heeft donderdagmiddag voor verkeersoverlast gezorgd. Rond kwart voor vier ontstond in de tunnel door nog onbekende oorzaak een aanrijding tussen twee personenauto's. Bij de aanrijding raakten vervolgens twee vrachtwagens en een bestelbus betrokken. De bestuurder van de bestelbus werd met een gebroken ruggenwervel naar het ziekenhuis overgebracht. Als gevolg van de aanrijding is de tunnel ruim een uur afgesloten geweest voor het verkeer, dat werd omgeleid. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE HOUDT MANNEN NA POGING AUTODIEFSTAL AAN

BEVERWAARD - Een 16-jarige en een 18-jarige Rotterdammer zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden na een poging autodiefstal op het Baarlopoort. Politiemensen stelden rond twee uur na een melding van een getuige een onderzoek in. De verdachten werden korte tijd later bij een auto met doorverbonden draden aangetroffen. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader verhoor en onderzoek in verzekering werden gesteld.