Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda

BREDA, 8 december 2006

Man aangehouden wegens heling fietsen

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 21:00 uur op het Dr. Ariensplein een 64-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt verdacht van heling van gestolen fietsen. De politie kwam de man op het spoor nadat er een melding was binnengekomen over diefstal van een fiets. De melder had ook gezien waar de dief de gestolen fiets had afgeleverd. Dit was bij het huis van de aangehouden Bredanaar. De politie trof in zijn woning naast de gestolen fiets, verschillende andere fietsen aan. De politie onderzoekt nu of die fietsen afkomstig zijn van diefstal. Ook zoekt de politie nog naar de pleger van de diefstal. De heler is in verzekering gesteld.

Aanhouding voor openstaande boete

ZUNDERT: Op woensdag 6 december is een 62-jarige man uit Zundert rond 08:30 uur aangehouden in de Azaleahof. De man had een boete open staan van ruim tienduizend Euro. Hij gaf aan de boete niet te kunnen betalen en zal daarom een celstraf uitzitten van 180 dagen. De man kreeg de boete opgelegd omdat hij als werkgever illegale werknemers in dienst zou hebben gehad.

Doorrijder aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 13:30 uur een 25-jarige man uit St. Willebrord aangehouden, die was doorgereden na het veroorzaken van een ongeval. De man reed in zijn auto van achteren tegen een brommer aan die voor een stoplicht stond te wachten op de kruising van de JF Kennedylaan en de Boschstraat. In eerste instantie was de man uitgestapt om hulp te verlenen. Maar na een paar minuten reed hij weg. Betrokkenen bij het ongeval hadden echter zijn kenteken genoteerd. Op een nadrukkelijk telefonisch verzoek van de politie, kwam de man zich alsnog op het bureau melden. Hij betuigde spijt en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Wegpiraat gepakt

FIJNAART: De politie heeft donderdagavond rond 22:30 uur 21-jarige Bredanaar aangehouden op de Kastanjelaan. Dit gebeurde naar aanleiding van een aantal feiten: de man reed met gestolen kentekenplaten, hij voldeed niet aan een stopteken van een politieambtenaar en hij bestuurde zijn motorvoertuig tijdens een rij-ontzegging. Later bleek ook dat hij getankt had zonder te betalen bij een benzinestation in Willemstad. De man is overgebracht naar het bureau om daar verhoord te worden. In de loop van de vrijdag is hij weer vrijgelaten. Ook de bijrijder is aangehouden. Dit betreft een 19-jarige man uit Hoogerheide. Ook hij is vrijdag weer op vrije voeten gesteld.

Aanhouding voor veroorzaken overlast

BREDA: Rond 01:00 uur op vrijdagochtend heeft de politie een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de Bontwerkerstraat. De man had een paar uur eerder in de straat al voor beroering gezorgd door voor een opvanghuis voor kinderen te staan. De kinderen waren hier wakker en onrustig van geworden. De man wilde kennelijke en familielid spreken die in de woning verbleef. Na verloop van tijd gebeurde dit ook, waarna de politie de man vorderde om te vertrekken uit de straat en die nacht niet meer terug te komen. Tegen
01:00 uur kwam er echter weer een melding dat de man voor overlast zorgde. Agenten gingen weer ter plaatse en hielden de man aan voor de verstoring van de openbare orde. Na verhoor werd hij in de loop van de vrijdag in vrijheid gesteld.

Man aangehouden wegens mishandeling

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend om 02:40 uur in de Lange Brugstraat een 20-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie Bredase vrouwen (21, 23, 23) te hebben geslagen in hun gezicht. Dit gebeurde naar aanleiding van een woordenwisseling. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken achter het stuur

BREDA: Een 23-jarige Belgische man is vrijdagochtend om 07:00 uur aangehouden in de Nieuwe Dieststraat. Hij was even daarvoor de macht over het stuur van zijn auto verloren en tegen twee andere autos aangereden. Toen agenten met de man in gesprek waren, merkten zij dat hij naar alcohol rook. Een ademtest wees op een waarde van 540 ug/l. De man is na verhoor weer vrijgelaten en zal zich voor de Nederlandse rechter moeten verantwoorden.

Politie controleert het verkeer

BREDA: Vrijdagochtend tussen 10:10 uur en 12:30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Allerheiligenweg. Daar geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 1510 automobilisten passeerden de controle. 117 automobilisten deden dat te snel. De snelste daarvan deed dat met 86 km/u.

BREDA: Vrijdagmiddag tussen 12:55 uur en 14:55 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Edisonstraat. Daar geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 661 automobilisten passeerden de controle. 27 automobilisten deden dat te snel. De snelste daarvan deed dat met 71 km/u.

Auteur: Manfredi Mauro