Politie Gelderland-Midden

Overval bankgebouw in Zwartebroek

Publicatiedatum: 8-12-2006 16:39:03

Zwartebroek Twee vooralsnog onbekend gebleven mannen hebben vrijdagmiddag 8 december kort voor half twee een bankgebouw aan de Eendrachtstraat overvallen. Beiden zouden gedreigd hebben met een wapen. De mannen zijn er niet in geslaagd geld buit te maken. Twee vrouwen (27 en 29 jaar oud), personeelsleden van de geldinstelling kwamen met de schrik vrij, net als een klant, een 52-jarige inwoner uit Zwartebroek.

Uit verschillende verklaringen lijkt het er op dit moment op dat de mannen bij de bank zijn weg gereden in een personenauto. Bijzonderheden over deze auto worden op dit moment in verband met het nog lopende onderzoek niet bekend gemaakt. Vermoedelijk zijn de mannen met hun auto vanaf de Eendrachtsstraat rechtsaf de Wielweg opgereden. Van de overvallers is een summier signalement bekend. Eén van de twee zou ongeveer 20 jaar oud zijn en blond haar hebben. Beide mannen zijn zon 1.86 meter lang en hebben een normaal postuur. Waarschijnlijk droeg één van hen donkere kleding.

Getuigen
Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel getuigen zijn van de overval worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Barneveld. Dat kan onder nummer 0900 8844. Ook als u geen getuige bent, maar wel over informatie beschikt die met deze overval te maken heeft, belt u dan met voornoemd nummer. Wilt u dat uw gegevens anoniem worden behandelt, bel dan met Meld Misdaad Anoniem. Dat kan op nummer 0800 7000.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---