Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (08/12/06)

TILBURG, 8 december 2006

Man in trein overleden na overdosis drugs

TILBURG: Donderdag 7 december rond 23.05 uur kreeg de politie de melding dat er iemand onwel was geworden op het toilet van een trein, die via Dordrecht, Breda en Tilburg naar Eindhoven reed. Omstanders meldden dat een man te hoogte van Dordrecht naar het toilet was gegaan en erg lang wegbleef. Nadat ze een harde klap hadden gehoord, waarschuwden ze een conductrice die probeerde de deur te openen. Toen dit niet lukte werd op het station van Tilburg vanaf de buitenkant een ruitje van de trein vernield. In het toilet werd een dode man aangetroffen. Het bleek te gaan om een 36-jarige inwoner van Dordrecht. Er werd een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat de man vermoedelijk aan een overdosis drugs is overleden.
De familie van de man is in kennis gesteld.

Politie houdt minderjarigen aan op verdenking van mishandeling

TILBURG: De Tilburgse politie heeft donderdag 7 december om 14.00 uur op een Tilburgse scholengemeenteschap een 14-jarige jongen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 27-jarige medewerker had hiervan aangifte gedaan.
De man had samen met een andere medewerker geprobeerd een ruzie tussen twee leerlingen te sussen. Toen hij tussen de vechtersbazen in ging staan, kreeg hij van één van hen, de 14-jarige verdachte, een klap in zijn gezicht.
De verdachte moest mee naar het politiebureau en heeft een verklaring afgelegd. Daarna is hij in vrijheid gesteld.

Rond datzelfde tijdstip hield de politie bovendien een 15-jarige Tilburger aan op verdenking van mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 13-jarige medeleerling, uit Berkel-Enschot, te hebben geduwd, waardoor deze jongen ten val kwam. Daarna zou hij hem in zijn zij hebben getrapt. De verdachte ontkent de feiten te hebben gepleegd.

Verdachte rijden onder invloed weigert te blazen

TILBURG: Politiemensen controleerden donderdagavond rond 21.15 uur een 33-jarige automobilist uit Tilburg. De man had hun aandacht getrokken, toen hij met hoge snelheid, al slingerend en met gedoofde lichten over de Heikantlaan reed. Tijdens de controle bleek dat de man sterk naar alcohol rook en mogelijk onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Ook wenste hij niks te verklaren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Verder is zijn rijbewijs ingevorderd en is de auto waarin hij reed in beslag genomen.

Politie onderzoekt woninginbraken en bedrijfsinbraken

DIESSEN: De politie is bezig met een onderzoek naar drie woninginbraken in Diessen.
In de nacht van donderdag 7december op vrijdag 8 december is ingebroken in twee woningen op de Molenacker en één woning op De Elders.
In alle gevallen gaat de politie ervan uit dat de inbreker(s) door te hengelen de voordeur hebben weten te openen. De voordeur zat in alle gevallen niet op het nachtslot.
Uit een woning aan de Molenacker zijn onder andere een laptop en een digitale camera meegenomen. Ook werden de autosleutels en vervolgens de auto, die voor de woning stond, weggenomen. Het gaat om een VW Golf, voorzien van het kenteken 81-RL-NZ.
De auto is internationaal als gestolen gesignaleerd.
Uit de andere woning aan de Molenacker werden onder andere een laptop en een gsm weggenomen, terwijl uit de woning aan De Elders eveneens een gsm verdween.

Bij hengelen probeert een inbreker via de brievenbus de voordeur te openen met bijvoorbeeld een stuk ijzerdraad. Deze vorm van inbraak is eenvoudig te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Meer preventietips ter voorkoming van woninginbraak zijn te vinden op onze internetsite: www.politiemwb.nl

Bedrijfsinbraken

TILBURG: In de nacht van donderdag 7 december op vrijdag 8 december is ingebroken in een bedrijfspand aan de Ringbaan-Noord. Er bleek een ruit te zijn ingeslagen. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen.

UDENHOUT: ook een verzamelpand in de Zeshoevenstraat, met daarin meerdere bedrijven, kreeg die nacht ongewenst bezoek. Er bleek een toegangsdeur vernield te zijn om binnen te kunnen komen. De politie onderzoekt nog of alle bedrijven slachtoffer zijn geworden van de inbreker of inbrekers en wat er precies is weggehaald.

Man raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

TILBURG: In de nacht van donderdag 7 december op vrijdag 8 december rond 00.50 uur heeft de politie op de Dreumellaan een 33-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 625 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden na rijden onder invloed

MOERGESTEL: In de nacht van donderdag 7 december op vrijdag 8 december rond 01.25 uur heeft de politie op de Tilburgseweg een 37-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 290 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen