Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 8 december 2006

Zaanstreek-Waterland, 08-12-2006

Gewapende overval op woning

Koog aan de Zaan, 7 december 2006, 21:50 uur

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval op een woning aan de Julianastraat in Koog aan de Zaan die donderdagavond iets voor halftien plaatsvond. Op het moment van de overval bevonden zich twee meisjes van 11 en 15 jaar in de woning. Plotseling werd het oudste meisje overvallen en moest onder bedreiging van een steekwapen geld afstaan. De overvaller verdween na een klein bedrag te hebben buitgemaakt in onbekende richting. Niet lang na het incident kwamen de ouders thuis en sloegen alarm. De politie heeft direct sporenonderzoek verricht, de omgeving afgezocht, een buurtonderzoek gehouden en getuigenverklaringen afgenomen. De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen een incident dat donderdagavond plaatsvond in de Emmastraat. Daar hield een persoon zich verdacht op bij een woning en morrelde aan de deur.

Getuigen die donderdagavond iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Emmastraat en Julianastraat worden dringend verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Broer aangehouden

Purmerend, 7 december 2006, 15:31 uur

Een 33-jarige man is aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 21-jarige broer. De politie ging met meerdere eenheden naar de woning van de moeder van de broers waar ze beiden verbleven. De jongste had divers letsel in het gezicht die volgens zeggen deels door vuistslagen en deels door opspattend glas zouden zijn veroorzaakt. Zijn broer zou een bierflesje op de grond hebben laten vallen en het opspattende glas zou in zijn gezicht terecht zijn gekomen. Op het politiebureau bleek dat de 33-jarige man nog 25 dagen moest zitten wegens een eerdere bedreiging. De politie heeft hem in verzekering gesteld.

Controle op illegale vreemdelingen

Zaanstreek-Waterland, 7 december 2006

De politie heeft bij acht verschillende bedrijven controles uitgevoerd op de aanwezigheid van illegale vreemdelingen. In samenwerking met de Belastingdienst en de Arbeidsinspectie zijn in totaal 24 mensen gecontroleerd. Een persoon is hierbij aangehouden. Een identiteitsonderzoek zal uitwijzen of de vrouw wel of niet legaal in Nederland verblijft.

Graffitispuiter betrapt

Middenbeemster, 7 december 2006, 19:15 uur

Op de Jacob Grootstraat is een 11-jarige jongen aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti op diverse garageboxen in de omgeving. De politie werd gebeld door een getuige die de jongen op heterdaad had betrapt en staande hield tot de komst van de politie. De politie heeft de benadeelden opgeroepen om op het bureau aangifte te komen doen. De jongen zal zijn straf ondergaan via bureau HALT.

Rijbewijs ingevorderd van snelheidsduivel

De politie heeft op de Provincialeweg N247 ter hoogte van Oosthuizen het rijbewijs van een 42-jarige man ingevorderd. Agenten controleerden via videosurveillance of de toegestane maximumsnelheid van 80 km/u overschreden werd. De 42-jarige man passeerde de surveillancewagen met zo'n afwijkende snelheid dat de agenten besloten hem te volgen. Metingen maakten duidelijk dat de automobilist gedurende een langere periode meer dan 55 km per uur harder reed dan is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drie hennepplantages ontmanteld

Purmerend, 7 december 2006

Op drie woonadressen in Purmerend heeft de politie dankzij anonieme meldingen hennepplantages aangetroffen en ontmanteld. Op de Brielsemeer werden ruim 100 oogstrijpe planten aangetroffen. De bewoners, een 51-jarige man en een 52-jarige vrouw werden aangehouden. Op de Kolfstraat werd op twee adressen een plantage ontdekt, waarbij in totaal meer dan 200 planten inbeslag werden genomen. Ook de benodigde apparatuur zoals lampen, koolstoffilters, kachels, luchtpompen en transformatoren werd meegenomen door de politie en vernietigd.