Politie Groningen

Vrijdagmiddag 8 december 2006

Provincie Groningen, 08-12-2006

Wagenborgen/Appingedam: aanhoudingen in verband met vuurwerkbezit

De politie heeft op twee plaatsen in de provincie een huiszoeking gedaan in verband met het vermoeden van bezit van illegaal vuurwerk. De politie is in de aanloop naar de jaarwisseling extra alert op bezit van en handel in vuurwerk.

Aan de Fam. Bronsweg in Wagenborgen is een 22-jarige man in zijn woning aangehouden. Bovendien is een wapen en een hoeveelheid vuurwerk en chemicaliën in beslag genomen. Aan de Eilandweg in Delfzijl is eveneens een 22-jarige man aangehouden. Hier zijn materialen in beslag genomen die gebruikt kunnen worden voor het maken van vuurwerk en andere explosieven. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Maandag zullen zij worden voorgeleid aan de
rechter-commissaris.

Briltil: auto valt na aanrijding van brug

Op de kruising Brilweg en Hoendiep botste vrijdagochtend een 38-jarige man uit Uitwellingerga met zijn bedrijfsauto tegen de auto van een 41-jarige vrouw uit Zuidhorn. De 38-jarige bestuurder verleende geen voorrang aan de automobiliste. Als gevolg van de aanrijding reed de man uit Uitwellingerga met zijn auto tegen een brugleuning en kwam uiteindelijk drie meter lager in het Hoendiep terecht. De man wist snel uit zijn auto te komen en met slechts natte voeten weer op het droge te klimmen. De vrouw uit Zuidhorn liep letsel op door de botsing. Zij moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Tjuchem: rijbewijs ingenomen

De politie heeft vrijdagochtend het rijbewijs van een 28-jarige man uit Overschild ingenomen. De man reed met zeer hoge snelheid over de Laskerderweg. Uiteindelijk bleek na enkele metingen dat de man met een gemiddelde snelheid van 116 km per uur reed, waar 50 km is toegestaan. Hij werd staande gehouden en moest zijn weg lopend vervolgen. De man kan een forse boete tegemoet zien.