Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/12/06)

OOSTERHOUT NB, 8 december 2006

Man gewond na bedrijfsongeval c.q aanrijding

RAAMSDONKSVEER: Donderdag 7 december rond 15.20 uur vond op de Blokvang een aanrijding c.q. bedrijfsongeval plaats. Een 45-jarige medewerker van een vuilophaaldienst is tijdens zijn werk door nog onbekende oorzaak ten val gekomen, in aanraking gekomen met de vuilniswagen en daarbij gewond geraakt aan een been. De man is overgebracht naar een ziekenhuis. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Vrouw overloopt inbreker

WAALWIJK: Een 31-jarige Waalwijkse heeft donderdag 7 december rond 17.15 uur in de Alexander Voormolenstraat een inbreker overlopen. De vrouw hoorde harde klappen en trof, toen zij ging kijken waar het geluid vandaan kwam, op het dak van het huis van de buren een haar onbekende man aan.
De man probeerde er een lichtkoepel te vernielen. De man ging er nadat hij betrapt was te voet vandoor. De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek.

Man gewond na eenzijdig ongeval

HANK: Donderdag 7 december rond 18.15 uur is een 44-jarige man uit Nieuwendijk gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man is op de Buitendijk met zijn auto uit de bocht gevlogen en tegen een betonnen muurtje tot stilstand gekomen. Hij is met nekklachten per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: Tijdens verkeerscontroles op de Leijsenhoek en de Burgemeester Elkhuizenlaan heeft de politie donderdag 7 december in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven. Veertien automobilisten gingen op de bon omdat ze hun autogordel niet om hadden, twee automobilisten werden bekeurd omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen.

Vuurwerk in beslag genomen

WAALWIJK / VEGHEL: De politie van het korps Brabant-Noord hield donderdag 7 december in Veghel twee jongens aan die vuurwerk bij zich hadden. Onderzoek wees uit dat dit vuurwerk mogelijk afkomstig was uit Waalwijk. Politiemensen van het korps Brabant-Noord zochten hierop contact met politiemensen van het korps Midden- en West-Brabant, waar Waalwijk onder valt. Vervolgens stelde de politie een onderzoek in een woning in de Professor Piersonstraat in Waalwijk in. Op de zolder van de woning troffen de politiemensen in totaal 88 kilo vuurwerk aan. De bewoner, een 21-jarige Waalwijker, deed afstand van het vuurwerk. Hij is ter plaatse verhoord en heeft een verklaring afgelegd. Het vuurwerk wordt vernietigd.

DONGEN: Politiemensen stelden donderdag 7 december rond 13.00 uur een onderzoek in een flatwoning in de Pasteurstraat in. Aanleiding was een melding dat er vanuit een auto vuurwerk de flat was ingebracht. Ter plaatse troffen politiemensen de bewuste auto aan. In de kofferbak van de auto trof de politie een doos met zware vuurpijlen aan. De eigenaar van de auto, een 29-jarige man uit Dongen, werd vervolgens aangehouden.
Vervolgens onderzochten de politiemensen een garagebox, waar de auto voor geparkeerd stond. In deze box trof de politie ongeveer 90 kilo illegaal vuurwerk aan. Hierop werd de huurder van de garagebox, een 38-jarige man uit Dongen, aangehouden.
Beide verdachten hebben een verklaring afgelegd en zijn daarna in vrijheid gesteld.

Bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Tussen donderdag 7 december 19.00 uur en vrijdag 8 december 07.30 uur is ingebroken in een winkel annex restaurant aan de Keiweg. De inbreker of inbrekers kwamen het pand binnen door een toegangsdeur open te breken. Eenmaal binnen haalden ze zowel bij het restaurant als bij de winkel geld weg.

Auteur: Leonie van Ooijen