Gemeente Vlaardingen


Geld voor de vereniging
08 december 2006

Ook voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties kan geld heel belangrijk zijn. Maar hoe kom je er aan? In twee (gratis) bijeenkomsten Fondsenwerving & Sponsoring kunnen vrijwilligersorganisaties kennis maken met diverse mogelijkheden voor financiële steun.

Eerste bijeenkomst
Een deskundige kijkt samen met de deelnemers naar de mogelijkheden voor sponsoring en fondsenwerving en andere mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Ook vertellen medewerkers van de Rabobank Schiedam-Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. over hun werkwijze en over de mogelijkheden om een aanvraag voor fondsenwerving bij hen in te dienen. Na de eerste avond gaan de deelnemers een eigen, echte aanvraag schrijven. Beide instanties beoordelen de aanvragen dan volgens de gebruikelijke criteria.

Tweede bijeenkomst
Tijdens de tweede bijeenkomst wordt de aanvraag besproken en horen de deelnemers of deze wordt gehonoreerd. De toegekende bedragen worden ook daadwerkelijk uitgekeerd voor de beschreven doeleinden. Tijdens de vorige themabijeenkomsten Fondsenwerving & sponsoring is in totaal zon 65.000 uitgekeerd aan de deelnemende organisaties, onder andere voor de aanschaf van materialen, de verbouwing van een clubhuis en de aanschaf van computers.

De bijeenkomsten worden aangeboden door de Gemeente Vlaardingen in samenwerking met de gemeente Schiedam, Rabobank Schiedam-Vlaardingen en het Fonds Schiedam Vlaardingen.

Dinsdag 16 januari en dinsdag 6 maart 2007 19.30 - 22.00 uur, kantoor van de Rabobank, Karel Doormanweg 42 in Schiedam. Aanmelden kan tot 15 december 2006: 246 4000 of vrijwilliger@vlaardingen.nl. Maximaal één deelnemer per organisatie. Wie zich inschrijft, moet beide avonden aanwezig zijn. Deelname is gratis.