Ingezonden persbericht


|Persbericht                                       |                       |
|No.:0612/5190                                     |Rijswijk, 8 december   |
|                                                  |2006                   |
Sloop schoollocatie Citerstraat vertraagd

Bij de sloop van de voormalige huisvesting van de Elsenburgschool en de Ockenburgschool aan de Citerstraat in Rijswijk werd eind november meer asbest aangetroffen dan kon worden voorzien. Zo werd asbest aangetroffen achter de plafonds op de begane grond van het voormalige schoolgebouw. Bij de bouw van de school eind jaren 60 werd dit asbest als brandwerende voorziening aangebracht. Direct na de vondst van het asbest is de sloop van het schoolgebouw stilgelegd. De gymnastiekzaal is nog wel gesloopt omdat hierin geen asbest werd aangetroffen. Voordat met de sloop kan worden doorgegaan zal eerst het asbest zorgvuldig uit het gebouw dienen te worden verwijderd. Naar verwachting duren deze werkzaamheden ruim zes weken. De sanering gaat op maandag 11 december a.s. van start en wordt uitgevoerd volgens de geldende eisen en voorschriften door een gespecialiseerd bedrijf. Het was de bedoeling om de gebouwen aan de Citerstaat voor de kerstdagen te slopen. Nu wordt uitgegaan van een volledige sloop van het gebouw begin februari 2007.

Extra bewaking
Om mogelijke vandalisme in het pand te voorkomen, krijgt de bewaking van het pand de hoogste prioriteit. Rondom het schoolgebouw is een hekwerk aangebracht. Een bewakingsbedrijf zal buiten werktijd permanent toezicht houden. Ook tijdens de kerstvakantie en rond de jaarwisseling is de bewaking gegarandeerd. Tegen onbevoegden die het werkterrein betreden zal streng worden opgetreden.

Gebruikers van het schoolgebouw hoeven zich geen zorgen te maken dat zij in het verleden met asbest in aanraking zijn gekomen. Het asbest is niet beschadigd en bevindt zich achter een gesloten plafond. Het was tijdens de bouw van de school toegestaan om asbest als brandwerende voorziening op de staalconstructie aan te brengen.

Op de plek van de voormalige scholen aan de Citerstraat zullen woningen worden gebouwd. Een en ander is vastgesteld in het Impulsenplan Vernieuwing Muziekbuurt 2004-2010.


---- --