Gemeente 's-Hertogenbosch

27-09-2006
Steun een vrijwilligersorganisatie en jongere met prijs Dit jaar wordt voor de zesde maal de Prijs Actief Burgerschap uitgereikt aan een organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de Bossche samenleving. Daarnaast wordt dit jaar voor de tweede keer een Jongerenprijs uitgereikt aan een jongere die zich verdienstelijk heeft gemaakt als vrijwilliger. De prijzen zijn ingesteld om het vrijwilligerswerk in 's-Hertogenbosch een hart onder de riem te steken. Het is naast een financiële stimulans, vooral een blijk van waardering van het stadsbestuur voor het vele werk dat talloze vrijwilligers belangeloos verrichten. Op vrijdag 8 december 2006 reikt wethouder J. Eugster de prijzen uit.

Voordragen
Iedereen kan een organisatie voordragen voor de prijs. Het voordragen van organisaties kan tot vrijdag 3 november 2006 door middel van het invullen van een voordrachtformulier. Aan alle Bossche vrijwilligersorganisaties is het formulier verstuurd, maar zijn ook vinden op deze website. Verder is het formulier verkrijgbaar op het stadskantoor en bij Galant, Vrijwilligersnetwerk 's-Hertogenbosch (Jan Schöfferlaan 5).

Prijzen
Eind november maakt een onafhankelijk comité van Bosschenaren, onder voorzitterschap van mw. M. van Iersel, uit de verschillende voordrachten een keuze. De genomineerden worden dan bekend gemaakt. Voor beide prijzen is een beeld beschikbaar gesteld. Voor de Prijs Actief Burgerschap wordt een keramisch kunstwerk ontworpen door een kunstenaar van de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost uit 's-Hertogenbosch.
Voor de Jongerenprijs is een beeld ontworpen en beschikbaar gesteld door kunstenares Netty Werkman. Daarnaast is aan beide prijzen een geldbedrag verbonden.