Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Epe - Politie houdt maker bedreigende site aan            |
De politie Epe heeft een minderjarige jongen uit die plaats opgespoord die bewerkte foto's van zijn docenten op een internetsite had geplaatst. De foto's kwamen bedreigend over en zorgden voor onrust. De maker van de site is vrijdag (8/12) voorgeleid aan de Rechter-commissaris en onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

De politie werd eind november door de leiding van een school voor voortgezet onderwijs in Epe in kennis gesteld, dat er een site was waarop bewerkte foto's van onderwijskrachten stonden afgebeeld. Er zouden personeelsleden zonder hoofd en met bloedspatten op getoond worden.

De politie startte een onderzoek en naast het opnemen van verklaringen werd door de digitale recherche een onderzoek ingesteld. Hierbij werd degene die de site onderhield opgespoord.

Op woensdag (6/12) werd de vermoedelijke maker van de site aangehouden. Hij had meerdere foto's van één klasgenoot aangeleverd gekregen. De politie heeft naast deze jongeman ook nog enkele andere leerlingen verhoord. In het verhoor kwam naar voren dat alle jongelui niet wisten, dat hun klasgenoot de aangeleverde foto's op deze wijze zou bewerken. De ouders van de bewuste jongelui zijn in kennis gesteld en de jongeren zijn die middag nog in vrijheid gesteld. De politie heeft lopende het onderzoek ook computer-apparatuur in beslag genomen.

De maker van de site is vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en belediging. De jongen is onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

De schoolleiding is gedurende het onderzoek op de hoogte gehouden en de site is door de jongeman onder het toeziend oog van de politie van internet verwijderd.

Einde bericht
---


---


---

---- --