Gemeente Breda

Scootmobielstalling aan de Zilverberk in Prinsenbeek geopend

Vandaag heeft wethouder Marja Heerkens de nieuwe scootmobielstalling grenzend aan Ouderencentrum De Zilverberk in Prinsenbeek geopend. Deze scootmobielstalling is op initiatief van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO), afdeling Prinsenbeek, in samenwerking met Stichting De Drie Linden en de Gemeente Breda tot stand gekomen.

In 2001 heeft het KBO Prinsenbeek het verzoek ingediend om een afdak te maken voor het stallen van ongeveer zes scootmobielen en enkele rollators. Door de laagdrempeligheid van de Zilverberk maken steeds meer ouderen hiervan gebruik.

In het gebouw van de Zilverberk stonden steeds meer scootmobielen verspreid in het pand, wat soms zorgde voor gevaarlijke toestanden, omdat wandelpaden en vluchtwegen wel eens geblokkeerd werden.

De Gemeente Breda heeft dan ook graag gehoor gegeven aan het verzoek van KBO Prinsenbeek. Na verloop van tijd bleek, dat een simpel afdak niet voldoende zou zijn en dat de voorkeur toch uitging naar een afgesloten ruimte. Daarom is het ontwerp uiteindelijk aangepast, met als resultaat een scootmobielstalling in harmonie met het aangrenzende gebouw van Ouderencentrum De Zilverberk. De stalling biedt plaats aan acht scootmobielen en een aantal rollators.

Breda, 8 december 2006