Gemeente Breda

Metingen fijn stof Tilburgseweg afgerond.

De metingen naar fijn stof op de Tilburgseweg zijn afgerond. De provincie heeft met een speciale meetwagen de metingen verricht op verzoek van de gemeente Breda. Eerder bleek namelijk uit permanente metingen van het RIVM dat de dagnorm voor fijn stof op de hoek Tilburgseweg-Takkebijsters met een groot aantal dagen werd overschreden.

Omdat het de gemeente Breda onwaarschijnlijk lijkt dat het lokale verkeer of de industrie hiervan de oorzaak is heeft zij de provincie Noord-Brabant verzocht om dezelfde metingen te verrichten met de provinciale meetwagen.

De voorlopige conclusie is nu dat de concentratie fijn stof inderdaad de norm overschrijdt maar wel minder dan uit de metingen van het RIVM blijkt.

De meetgegevens worden in nauwe samenwerking met het RIVM nog geanalyseerd en verwerkt in een definitief rapport. Dit rapport zal eind januari 2007 gereed zijn.

Omdat de norm dus nog steeds wordt overschreden, wil de gemeente Breda nu samen met de provincie en het RIVM gaan onderzoeken wat precies de bron van de overschrijding en de herkomst van het fijn stof is.

Als er meer bekend is over de herkomst van de overschrijding en verdere stappen van de gemeente Breda, zullen de betrokkenen en omwonenden daarover worden geïnformeerd.

Breda, 8 december 2006