Gemeente Breda

Breda krijgt 150.000 Europese subsidie voor energieprojecten

Met EUR 150.000 Europese subsidie tilt Breda haar energieprojecten naar een hoger plan. Met dit budget brengt de Gemeente Breda de beste Nederlandse energieprojecten in kaart. De Nederlandse projecten gaan deel uitmaken van een Europese lijst met beste energieprojecten. Breda kan zo putten uit een Europese overzicht met `best practices' en deze Europese kennis gebruiken om een nieuw Bredaas energieprogramma op te stellen.

Met deze subsidie verdubbelt Brussel het Bredaas energiebudget voor de komende twee jaar.

Het voorstel waarvoor Breda subsidie krijgt, bestaat uit een uitwisselingsproject met steden in Denemarken, Italië, Duitsland, Bulgarije en Nederland. Elke land brengt eerst de eigen uitgangssituatie in beeld en inventariseert vervolgens de best practices. De projecten gaan vooral over de manier waarop Europese gemeenten hun inwoners en bedrijven betrekken bij energiebesparing.

Breda doet dit voor Nederland. Zo wisselen Europese steden kennis en ervaringen met elkaar uit en gebruikt Breda de Europese ervaring bij het samenstellen van het nieuwe energieprogramma vanaf 2008.

Bredase Energieraad

Bij de uitvoering van dit project speelt de Bredase Energieraad, onder voorzitterschap van wethouder Willems van Milieu, een belangrijke rol. Willems: "Het opstellen van een nieuw Bredaas energieprogramma is op het lijf geschreven van de Bredase Energieraad. Maak gebruik van elkaars kennis, ervaringen en contacten, zodat we grote slagen maken met energiebesparing en duurzame energie."

Breda, 8 december 2006