Pensioencongres Elsevier Baard: 'Geen zorgen voor morgen?'

Reed business information

Pensioencongres Elsevier Baard beantwoordt vragen over de nieuwe Pensioenwet 'De Nieuwe Pensioenwet - Geen zorgen voor morgen?'

Al in 1991 kondigde het kabinet aan de Pensioen- en spaarfondsenwet (PSW) te moderniseren en technisch te herzien. Ook wil het kabinet een aantal beleidsmatige wijzigingen aanbrengen. Door de modernisering moet de nieuwe pensioenwetgeving overzichtelijker worden, en uitvoeringsproblemen van de nieuwe Pensioenwet zoveel mogelijk worden voorkomen. De nieuwe pensioenwet treedt per 1 januari 2007 gefaseerd in werking. Elsevier Baard organiseert op vrijdag 8 december 2006 het Congres 'De Nieuwe Pensioenwet - Geen zorgen voor morgen?'in Doorn.

Heldere communicatie en voorlichting zullen een belangrijke rol spelen in de nieuwe pensioenwet.
Centraal tijdens het congres staan daarom de belangrijkste gevolgen die de nieuwe pensioenwet heeft voor adviseurs van werkgevers, werknemers en pensioenuitvoerders. Het congres zal antwoorden geven op de volgende vragen: Wat zijn de belangrijke verschillen met de oude (huidige) wet? Welke knelpunten zijn er? Wat betekent de nieuwe Pensioenwet voor het voorlichtings- en communicatiebeleid?

Experts
Dagvoorzitter van het congres is Mr. Annemiek Vollenbroek, pensioenjurist en directeur Plus Valenza i..o. Diverse lezingen zullen worden gehouden over essentiële elementen van de nieuwe wet.
Tijdens de lunch kunnen deelnemers aanschuiven bij verschillende experts (o.a. Joop W. Rietmulder, Directeur Rietmulder C.S. Pensioen, Mr. Pierre J.M. Akkermans, Voorzitter Kring van Pensioenspecialisten en Drs. Mariëtte Simons, Hoofd Pensioenbureau Pensioenfonds SNS REAAL Groep), en kiezen uit een gevarieerd aanbod van parallelsessies. Tijdens de 'Parade van interactieve workshops' worden de inhoudelijke aspecten van de nieuwe pensioenwet verder toegelicht.

Elsevier Baard Essayprijs
Op deze dag wordt ook de winnaar van de Elsevier Baard Essayprijs bekend gemaakt. De winnaar verdient een geldbedrag van 1.500 euro en krijgt de gelegenheid om tijdens het congres de essentie van zijn essay te delen met het publiek. Iedereen met een uitgesproken visie op de pensioentoekomst van Nederland is van harte uitgenodigd om een essay te schrijven met als centraal thema 'De Nieuwe Pensioenwet - Geen zorgen voor morgen?'. Inzendingen kunnen per e-mail vóór 13 november 2006 worden verstuurd naar info@elsevierbaard.nl .


---