Ingezonden persbericht


Persbericht

2 november 2006

UTRECHT - Stichting Media Plaza organiseert op vrijdag 8 december het seminar Business Continuity Management. Business Continuity Management wordt steeds meer aangespoord door wetgeving, omdat de mens wordt gezien als zwakste schakel. Alle financiële instanties in Nederland hebben daarom onlangs een brief vanuit de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank ontvangen, dat ze hun Business Continuity Management plan moeten uitbreiden met de mogelijkheid van een pandemie. Tijdens het seminar horen de deelnemers hoe ze een realistisch en proactief continuïteitsplan kunnen opzetten met voldoende aandacht voor de menselijke factor, zodat dit een integraal onderdeel kan uitmaken van de informatiebeveiliging in een organisatie. Het seminar wordt geleid door Renato Kuiper, hoofdredacteur van het vakblad Informatiebeveiliging. Keynote sprekers zijn Louise Knegtel, CEO van BCM Academy en Ben Brekhof, Expertise Centrum Toezicht ICT van de Nederlandsche Bank NV. Kijk voor het volledige programma en inschrijving op: www.mediaplaza.nl/seminar/bcm.

De hoeveelheid risico's waarmee een bedrijf geconfronteerd wordt, is exponentieel gegroeid. Brand, diefstal en stroomuitval, maar ook virussen, ddos-attacks, phising en social engineering vormen reële risico's. Er doet zich in het kader van het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit echter nog een ander risico voor. Wat als de continuïteit van de gebouwen en de ICT goed gewaarborgd is, maar er breekt pandemie uit? De mens blijft de zwakste schakel, ondanks de aanwezigheid en inzet van technologie. Dat een goed continuïteitsplan naast technologie en (kritische) bedrijfsprocessen, ook de factor mens moet omvatten is niets nieuws. Wat nieuw is, is dat dit steeds meer aangespoord wordt door wetgeving. Alle financiële instanties hebben daarom onlangs een brief vanuit de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank ontvangen, dat ze hun Business Continuity Management plan moeten uitbreiden met de mogelijkheid van een pandemie.

Uitval van ICT heeft een grote impact op het functioneren van de kritische bedrijfsprocessen, in plaats van reactief moeten bedrijven zich proactief bezig houden met het opstellen van een realistisch continuïteitsplan, met daarbij voldoende aandacht voor de menselijke factor. Helaas is het zo dat beschikbaarheid en continuïteit nog maar bij weinig organisaties een integraal onderdeel uitmaken van de informatiebeveiliging. Tijdens het seminar Business Continuity Management van Media Plaza horen de deelnemers hoe ze een realistisch en proactief continuïteitsplan kunnen opzetten met voldoende aandacht voor de menselijke factor, zodat dit een integraal onderdeel kan uitmaken van de informatiebeveiliging in een organisatie.

Over Media Plaza
Stichting Media Plaza stelt zich ten doel inspiratie, innovatie en verandering met behulp van ICT binnen Nederland op gang te brengen. Media Plaza fungeert als een kennisknooppunt waar de mogelijkheden van ICT-gerelateerde trends, thema's en technologie in waardeketens inzichtelijk wordt gemaakt. Media Plaza voorziet in voorlichting en kennisoverdracht door onder andere (interactieve) programma's, trainingen en seminars voor meer dan 30.000 managers per jaar. Onder het motto "waar inspiratie innovatie wordt" laat Media Plaza zien en beleven welke vraag er leeft in de markt en welke hulp ICT hierbij kan bieden. Media Plaza is gevestigd in de Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie over Media Plaza op: www.mediaplaza.nl.

Noot voor de redactie/