Ingezonden persbericht


Persbericht, 24 november 2006 2006/39

Reis door volendam's verleden
nieuw verteldiner zuiderzeemuseum

Deze winter zijn er traditiegetrouw nieuwe verteldiners in het zuiderzeemuseum. de geboren volendammer jan kes doet dit seizoen een boeiende poging om het eigen karakter en de oorsprong van de muzikale traditie van volendam te achterhalen met zijn 'reis door volendam's verleden'. ook de kerstbrunch staat twee maal op het programma. in de sfeervolle entourage van het amsterdamse huis vertelt meesterverteller fons boer het beroemde kerstverhaal 'a christmas carol' van charles dickens.

Verteldiner 'Reis door Volendam's verleden'

Zeevolk is over de hele wereld gekend om zijn hang naar zang en dans. In de jaren '50 en '60 ontdekten musicologen in Volendam de sporen van een eeuwenoude traditie van volksdans en maar liefst 120 oude ballades. Het vissersdorp heeft zijn muzikale traditie tot op vandaag levend weten te houden. Op 18 mei 2001 werd Volendam officieel uitgeroepen tot popstad nummer één van Nederland. Jan Kes neemt u aan de hand van geluidsfragmenten en andere bronnen mee de muzikale geschiedenis van Volendam in. Terwijl u geniet van een vijfgangen diner, bestaande uit onder meer een 'Volendams viszoodje', verzorgt Jan Hauwert de muzikale omlijsting.

Data: 8 en 9 (rookvrij) december 2006, 20 januari, 10 februari (rookvrij), 23 maart 2007 vanaf 18.00 uur in museumrestaurant Het Peperhuis

'A Christmas Carol' brunch

In het Zuiderzeemuseum heeft u maar weinig nodig om snel in 'Charles Dickens-sferen' te komen. Waar beter kan het beroemde verhaal 'A Christmas Carol' verteld worden dan hier? Onder het genot van een feestelijke Kerstbrunch kunnen jong en oud het beroemde Kerstverhaal beluisteren. Verteller Fons Boer ontvangt zijn gasten in de sfeervolle Wieringer Kapel met een Kerstcocktail. In museumrestaurant Het Amsterdamse Huis staat vervolgens een uitgebreid warm en koud Kerstbuffet op u te wachten. Een belevenis voor de hele familie!

Data: zondag 24 december en maandag 25 december 2006 van 11.00 tot 14.30 uur

Informatie en openingstijden

Surf naar www.zuiderzeemuseum.nl of bel 0228-351 111 voor meer informatie, prijzen en boekingen.
---

Noot voor de redactie,