Ingezonden persbericht


Maatschappelijk Ondernemers Groep

MEDIA UITNODIGING

Utrecht, 1 december 2006

Lancering Landelijk Actieprogramma 'Aanpak Kindermishandeling'

Jeugdzorg lanceert op vrijdag 8 december in Nieuwegein het Landelijk Actieprogramma 'Aanpak Kindermishandeling'. Want beschermen en in veiligheid brengen van kinderen die dat nodig hebben heeft de eerste prioriteit. Het actieprogramma is een initiatief vanuit de Zorgaanbieders en Bureaus Jeugdzorg, aangesloten bij de MOgroep. De start van het Landelijk Actieprogramma vindt plaats in een miniconferentie tijdens de manifestatie 'Jeugdzorg Zo!', Nieuwegeins Business Center, Nieuwegein.

Programma

13.45 uur: ONTVANGST IN ZAAL 8/9
door Hans Nieukerke, voorzitter MOgroep

13.55 uur: TOELICHTING PROBLEMATIEK
door Adri van Montfoort, adviseur jeugdzorg

14.05 uur: LANDELIJK ACTIEPROGRAMMA
presentatie door de leden van de bestuurlijke projectgroep

14.30 uur: VIDEO MET REACTIES KINDEREN EN JONGEREN

14.45 uur: BESTUURLIJKE PROJECTGROEP IN GESPREK met kinderen en jongeren over actieprogramma

15.00 uur: DISCUSSIE MET ZAAL
Gerdi Meyknecht, gespreksleider

15.30 uur: AFSLUITING MET VERVOLGSTAPPEN PROJECT door Hans Nieukerke

Na afloop is er de gelegenheid de bestuurlijke projectgroep en vier jongeren uit de Jeugdzorg te interviewen over de aanpak van kindermishandeling.

Wilt u aanwezig zijn bij de miniconferentie? Laat het dan weten aan: Onno Hoorn (hoorn@mogroep.nl), 030-298 35 61 of 06 - 21847372. Voor meer achtergrondinformatie zie ook: www.jeugdzorgdebat.nl

Het Landelijk Actieprogramma 'Aanpak Kindermishandeling' is vanaf maandag 4 december voor de media - onder embargo tot vrijdag 8 december 14.00 uur - verkrijgbaar via hoorn@mogroep.nl.

Het minisymposium is onderdeel van het congres Jeugdzorg Zo! Wilt u het hele congres bijwonen dan kan dat natuurlijk ook. Aanmelden kan dan via congres@nizw.nl